Activities

Chainreaction is dé (inhoudelijke) teambuilding activiteit die je echt samen doet

Samenwerken, talenten gebruiken, duurzaam werken en lol hebben

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Soms ben je simpelweg  fan. Dat zijn wij van de Chainreaction. We zijn gelukkig niet de enige, getuige de vele succesvolle aanvragen. Sinds de start is deze ‘game’ niet meer weg te denken in evenementenland.

Terecht, want Chainreaction onderscheidt zich duidelijk van andere teambuilding activiteiten. Enerzijds in de uitstraling, maatwerk-mogelijkheden & inhoudelijke vertaalslag. En anderzijds in het feit dat het geen strijd is tègen elkaar, maar het juist het wij gevoel versterkt. Hoe verfrissend is dat!

Positieve (ketting)reacties

Het doel is simpel: zorg dat de teams een kettingreactie creëren, en eindig met een druk op een grote rode knop voor de spetterende finale. Hoe? Door met elkaar in teams ‘lekker te bouwen ’ op een paar strekkende meters. Met wat? Met de tig pallets vol met duurzame materialen.

Inderdaad, alle materialen zijn ‘gered van de vuilnisbak’. Van niet verkochte spullen bij kringloopwinkels tot afgekeurde materialen van allerlei bedrijven. Maar ook met eigen producten of reclamemateriaal maak je de kettingreactie compleet voor  jouw organisatie. Zelfs het gereedschap is gered uit de container. Hier worden we blij van!

Chainreaction-effectgroep-Baker-Tilly-foto-Tycho-Muller-kettingreactie

Van fun tot zeer inhoudelijk

Het geniale aan Chainreaction vinden wij dat energie, creativiteit en inhoud perfect samen gaan. Als je dat wilt tenminste, want de activiteit is in meerdere varianten uit te voeren. In de ‘original’-uitvoering (van 20 tot 1.500 personen), de kleinere variant (tot 50 personen) en de inhoudelijke versie.

Kies je voor één van de eerste twee opties dan ligt de focus vooral op het communiceren, een uitdaging uitgaan, creativiteit en samenwerken. Het is letterlijk en figuurlijk een verbinding maken. Binnen het team, maar ook tussen de teams, want het einde van jouw stukje traject is de start van het opvolgende traject.

Doordat iedereen binnen het team een rol toebedeeld krijgt, zie je heel goed hoe het team samenwerkt. Ben jij de organizer of juist de techneut? De caretaker of de reporter? De communicator of de creatieveling? Tijdens het bouwproces zijn alle rollen en talenten van belang. Met elkaar vorm je één team en is iedereen een belangrijke schakel in het geheel.

De game leent zich er echter ook uitstekend voor om er meer inhoud aan te verbinden.

Chainreaction - kettingreactie - mensen die aan het bouwen zijn

Ideaal voor onboarding programma’s of samen met de DISC-training

Een succesvolle kettingreactie kan alleen gebouwd worden als optimaal gebruik wordt gemaakt van ieders talenten. En onder druk wordt alles mooier en komt ook ieders echte karakter boven drijven. Daarmee geeft Chainreaction een mooi kijkje in het functioneren van team & organisatie.

Zo is de activiteit ineens de basis voor consultants of trainers om op een onderscheidende manier de samenwerking binnen een team te beoordelen. Vaak start het programma met een inhoudelijke sessie waar bijvoorbeeld de kernwaarden van het bedrijf aan bod komen. Vervolgens wordt Chainreaction ingezet als energieke onderbreker. Gedurende de game wordt de tijd af en toe stopgezet voor een moment van reflectie. Om vervolgens na afloop de bevindingen te koppelen aan de eerder besproken kernwaarden.

In dezelfde lijn kan ook een DISC-training gekoppeld worden aan deze activiteit. Hoe leuk is dat? In het voortraject vul je de vragenlijst in waarna je tijdens de DISC-training te horen krijgt wat jouw profiel is. Vervolgens speel je Chainreaction en kan je aan de hand daarvan aan den lijve ondervinden hoe jouw communicatiestijl en gedrag is en de samenwerking binnen het team.

Ben jij op zoek naar energieke teambuilding met oneindig veel mogelijkheden die zowel voor 15 als voor  1.500 personen geschikt is en zowel binnen als buiten kan plaatsvinden? Druk dan gelijk op die rode knop en bel Chainreaction!

Beeld: Chainreaction en Tycho Muller Photography