BUNK herbestemt kerken tot unieke slaapaccomodatie

Van Burning Man naar ho(s)tel

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
Bunk hotel 7

Prominent op de website staat ‘Het is hier geen hotel’, een gevleugelde uitspraak die menig ouder naar zijn of haar puberende kind heeft geroepen. In dit geval worden we er een stuk vrolijker van, want BUNK heeft zichzelf een unieke plek binnen de ‘slaapsector’ toegeëigend.

BUNK beschrijft zichzelf als ‘the gap between hostels en hotels’, waarbij ze een nieuwe bestemming geven aan leegstaande kerken.

Hier wordt niet gebunkerd

De buurtfunctie die de kerken vroeger hadden, zal blijven bestaan, aldus oprichter Robin Hagedoorn. BUNK wil lokale kunstenaars een podium geven en activiteiten organiseren om bewoners en reizigers met elkaar te verbinden. Zo zal het oude kerkorgel tijdens het zondagse katerontbijt weer klinken. Hoe tof! Gegeten wordt aan lange tafels, zodat je makkelijk bij elkaar aanschuift. Het is duidelijk dat Robin zich op Burning Man heeft laten inspireren door het principe van Radical Inclusion.

LEES OOK: Brandende vragen over Burning Man

Bunk hotel
Bunk hotel design

Voor elk wat chills

Overdag wil BUNK de perfecte bestemming zijn voor ZZP’ers door snelle wifi, goede koffie en prettige werkplekken te bieden. Maar ook voor een informele vergadering aan de eettafel of een borrel met collega’s of relaties ben je hier aan het juiste adres. BUNK brouwt en schenkt haar eigen bier; chill toch!

BUNK biedt niet alleen kamers van verschillende grootte, er zijn ook Pods. Dat zijn stapelbedden die afsluitbaar zijn met een geluids- en lichtwerend gordijn. Zo kan een bedrijf dat een evenement heeft in een van de nabijgelegen congrescentra meer werknemers een bed bieden voor hetzelfde budget. En nog veel interessanter; een onvergetelijke ervaring!

Ben je benieuwd naar BUNK? Sinds vandaag (juni 2019) opent BUNK Utrecht zijn deuren en BUNK Amsterdam volgt dit najaar.

Bunk hotel 2

Beeld: BUNK