Voor oud en nieuw ga je naar Museum Voorlinden

Geen kunst om hier een event te organiseren

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
Museum Voorlinden

Omringd door de bosrijke natuur ligt Museum Voorlinden prachtig tegen de Wassenaarse duinen. Bekend bij liefhebbers voor de verrassende vaste en wisselende exposities, biedt deze locatie ook de mogelijkheid events te organiseren. 

Zowel het oud-Engelse landhuis als het moderne museum wat erachter ligt, bieden diverse opties. Voor de klassieke en de strakke smaak, voor ieder wat wils. 

Een plek die raakt

Een event bij een museum betekent dat echte out of the box-concepten niet mogelijk zijn, maar het spreekt ook enorm tot de verbeelding. Zeker met een thema als ‘De kunst van…’ kan je bij Museum Voorlinden perfect uit de voeten. 

Beeld: Antoine Van Kaam

Tastbaar en ongrijpbaar tegelijk

De tijdelijke expositie van de Zuid-Koreaanse beeldend kunstenaar Do Ho Suh is genaamd ‘Home away from Home’. De sculpturen, tekeningen, het videowerk en de magische installaties van Do Ho Suh schetsen hoe de Koreaan geobsedeerd is geraakt door hoe ruimte & omgeving onze identiteit en zelfbeeld bepalen. Hij stel de vraag centraal: ‘wat maakt een huis een thuis, niet alleen fysiek maar ook emotioneel?’ In het eventvak kun je dat doortrekken naar ‘wat maakt een eventlocatie of een -bestemming tot een plek die raakt, verbindt of waar de boodschap meer lading krijgt?’ 

Onwijs inspirerend om door een ‘huis’ te lopen van vederlichte en doorschijnende stoffen en te beseffen dat dit exacte replica’s zijn van Suh’s eigen (voormalige) huizen. De ‘plekken’ zijn even tastbaar als ongrijpbaar, zoals vaak het geval bij festivals of andere outdoor events. Maar evengoed bij locaties die je zelf naar doelstelling & smaak kunt ombouwen of decoreren. Door dromen en fantasieën ontstaat een realiteit in je hoofd die uiteindelijk kan leiden tot een werkelijk decor! Wil jij weten hoe Do Ho Suh van niets ‘iets’, maakt zie de documentaire van Close Up. Of nog beter: ga langs bij Museum Voorlinden!

Do Ho Suh

Bron header: Museum Voorlinden (Pietro Savorelli)