Venues

Buitenplaats Doornburgh biedt inspiratie uit kunst, architectuur, food en omgeving

Hier worden zintuigen geopend

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Sommige locaties moet je live beleven om te begrijpen, nee… voelen, wat de aantrekkingskracht is. Buitenplaats Doornburgh is zo’n plek. Want in tekst kunnen we je overtuigen, maar als je er rondloopt zijn woorden eigenlijk niet meer nodig. De bijzondere architectuur, de lokale keuken van DeZusters en de historische, groene omgeving zorgen ervoor dat je een event hier niet snel meer gaat vergeten!

Dan hebben we het nog niet eens gehad over de aanwezigheid van twee kunstenaars en een muzikant die in residentie verblijven en ieder bezig zijn om nieuwe kunst te creëren. Je zou hiertussen maar jouw event kunnen organiseren!

Luchtfoto Buitenplaats Doornburgh

Kunst in ontwikkeling

Buitenplaats Doornburgh is met zekerheid een bijzondere plek te noemen. In de kenmerkende architectuur van de Bossche school werd in 1966 een klooster gebouwd voor de nonnen. Vanaf 2016 is het een plek voor kunst, wetenschap en events.

Zo werkt Joyce Overheul vanuit haar residentie aan een wandtapijt vol knopen die zijn verzameld via Marktplaats of die live worden afgeleverd. In de Kapittelzaal is kunstenaar Monika Dahlberg aan het werk. Zij wil een brug slaan tussen de theekoepels die langs de Vecht staan en de enorme theeplantages uit onder andere Kericho in Kenia, waar ze zelf vandaan komt. Wie ook net twee weken in huis is geweest is zangeres en muzikant Janne Schra. Zij werkte met haar gitarist Laurens Radstake aan een nieuw project dat afgelopen week live ten gehore werd gebracht.

Muzikaal duo bij Buitenplaats Doornburgh - Foto Janne Schra Beeld: Janne Schra
Expositie bij Buitenplaats Doornburgh - Foto-maarten nauw Beeld: Maarten Nauw
Buitenplaats Doornburgh - tuin

Proef de omgeving

Niet alleen als bezoeker, maar ook als gast tijdens een event ga je culinair genieten van de food & drinks van Restaurant DeZusters. Wat vooral noemenswaardig is, is dat vorig jaar een grote stap is gezet in het duurzame karakter van het restaurant met de aanleg van de grote moestuin in de volle grond. Ze hanteren wanneer het kan het ‘tuin tot tafel’ principe, alles komt uit eigen tuin zo op je bord. Dit maakt de keuken super dynamisch, en de chefs kunnen iedere week weer helemaal uit hun dak met de oogst. Daarnaast wordt er heel veel gefermenteerd en ingelegd, hier worden sauzen en siropen etc. van gemaakt. Geweldige smaakmakers.

Buitenplaats Doornburgh - sla en bloemen op bord - Moestuin Maal_De Zusters
Buitenplaats Doornburgh - Moestuin Maal_De Zusters
Buitenplaats Doornburgh - gerecht - Moestuin Maal_De Zusters
Buitenplaats Doornburgh - vrouw met twee tassen groenten - Moestuin Maal_De Zusters-37
Buitenplaats Doornburgh - diner met wijn
Buitenplaats Doornburgh - 6 borden - Moestuin Maal_De Zusters
Buitenplaats Doornburgh - peren aan tak - Moestuin Maal_De Zusters

Bezoek tentoonstelling tijdens jouw event

Vanaf maart opent de tentoonstelling EXODUS. Deze tentoonstelling is tot stand gekomen door middel van een open oproep. Hier hebben 700 (!) kunstenaars op gereageerd. Een curerende commissie heeft uiteindelijk de selectie gemaakt van 28 kunstenaars die bij ons te zien zullen zijn. EXODUS gaat ook over de huidige tijd, met grote emigratiegolven en mensen die zich vreemd voelen in een nieuw land. De vele verhalen en bovenal mooie en leuke kunst creëren een dynamische tentoonstelling die goed als gespreksstarter tijdens de borrel van jouw event kan dienen.

Buitenplaats Doornburgh biedt je de ruimte; letterlijk als eventlocatie, maar ook figuurlijk in je hoofd. De soberheid, in de mooie zin van het woord, zorgt dat er geen afleiding is en je totale focus hebt op de boodschap van het event. Van presentaties tot breakouts en van vergadering tot sit down diner. Hier kan je jouw event plaatsen!

Expositie bij Buitenplaats Doornurgh - doek met tekst men of quality do not fear equality - Let_s Get Political Boek-29
Buitenplaats Doornburgh - kunst - Szu-Han Lin - Not Leave But Remain Szu-Han Lin - Not Leave But Remain
Buitenplaats Doornburgh - kunst - Eva Spierenburg - Nu mag je lijden Eva Spierenburg - Nu mag je lijden

Beeld: Eva Spierenburg, Szu-Han Lin, Maarten Nauw, Janne Schra en Mayen Vastgoedfotografie