Venues

Bij de Hortus botanicus Leiden is vergaderen in het groen de standaard

Prachtig uitzicht op een kas vol planten

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Achter het Academiegebouw in Leiden ligt de oudste botanische tuin van Nederland; de in 1590 door de Universiteit Leiden gestichte Hortus botanicus Leiden. Al meer dan vier eeuwen worden er in de tuinen en kassen planten verzameld en gekweekt. Niet alleen voor de wetenschap, maar ook om van te genieten. Voor particulieren, maar ook voor gasten van zakelijke bijeenkomsten.

Het mooie is namelijk dat er ook vergaderd kan worden, bijvoorbeeld in de Tuinkamer, die als op zichzelf staande vergaderruimte mooi gesitueerd is in een kas en uitkijkt over tal van kuipplanten gedurende de winter.

Vergaderen in groene omgeving

De tuinen en kassen van de Hortus zijn elk seizoen de moeite waard. In de lente geniet je van een bloemenzee van wel honderden bloeiende planten, van sneeuwklokjes tot sterhyacinten, vingerhelmbloem en narcissen. In de zomer waan je je in de tropen. En de monumentale bomen vallen juist extra op in de herfst en winter.

In deze natuurlijke verscheidenheid kom je volledig tot rust, zodat je vervolgens full focus aan de bijeenkomst begint. De Hortus botanicus Leiden combineert een historische uitstraling met hedendaagse faciliteiten en beschikt over meerdere vergaderlocaties, ieder met een eigen sfeer, uitstraling en verhaal.

Hortus botanicus Leiden Clusius Garden overview Ralph Reniers
Mathilde Simons_Hortus Botanicus Leiden
Hortus Botanicus Leiden
Hortus Botanicus Leiden Lente | ©Simone Both
Hortus Botanicus kassen | ©Simone Both
Hortus Botanicus Leiden
Hortus Botanicus Leiden
Hortus Botanicus Leiden
Hortus Botanicus Leiden

Uitzicht over prachtige kas

In de wintermaanden is met name de Tuinkamer erg interessant. Vanuit deze ruimte kijk je uit over de Wintertuin, een kas vol groen, en kan je optimaal vergaderen met 20 tot 40 personen. Ook hybride, want een LCD-scherm, microfoon en camera zijn standaard aanwezig in de ruimte. Wel zo handig!

Toe aan een frisse onderbreking tijdens het inhoudelijke programma? Bij de Hortus heb je ook de mogelijkheid om een rondleiding door de tuin te boeken. Een enthousiaste gids neemt je mee en vertelt alles over de hotspots en bijzondere planten in de tuinen en kassen. Zijn er specifieke onderwerpen die tijdens de meeting naar voren komen, dan probeert de gids hier in zijn rondleiding zoveel mogelijk op in te spelen. Hiermee draag je ook nog eens bij aan het behoud van de oudste botanische tuin van Nederland.

Hortus Botanicus kassen | ©Simone Both
Hortus Botanicus Leiden
Hortus Botanicus Leiden - bloem
Wintertuin Hortus Botanicus Leiden
Hortus Botanicus Leiden
Hortus Botanicus Leiden

Culinair verrassen

De afsluitende borrel wordt verzorgd in het Hortus Grand Café. In deze lichte en luchtige serre kan je genieten van heerlijke bites die, net als de smakelijke lunch, worden verzorgd door Hortus Horeca & Catering volgens de principes van Dutch Cuisine. Er is dus een uitgebreid vegetarisch en veganistisch aanbod, met veel gebruik van seizoensgebonden ingrediënten uit het Groene Hart. Hoe passend is dat op deze locatie?  Dat smaakt naar meer!

Met het thema ‘water’ als focus voor komend jaar (check hier voor meer informatie rondom de tentoonstelling en activiteiten) weten we zeker dat je je bij Hortus botanicus Leiden als een vis in het water voelt met jouw bijeenkomst.

Beeld: Hortus botanicus Leiden, Simone Both, Ralph Reniers en Mathilde Simons