FLASHBACK FRIDAY: Groen zien van jaloezie dankzij dit eventdesign van Be the tree

Be the tree projecteert op geheel eigen wijze

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
projectiemapping op bomen als unieke en natuurlijke vorm van stage en eventdesign - be the tree

FLASHBACK FRIDAY: In de afgelopen jaren hebben we zoveel toffe inspiratie gedeeld. Dat verdient het gewoon om opnieuw in de spotlights te staan. Let’s go (flash)back to: Be the Tree ( origineel bericht: 1 mei 2019).

Effectief en creatief gebruik maken van de ruimte en je evenemententerrein is voor sommige partijen nog best lastig. Niet perse budgettechnisch of praktisch, maar des te meer omdat sommige kansen nog niet gesignaleerd worden. Be the Tree snapt dit. Zij laat met haar bijzondere mapping designs, een vorm van projectie, zien dat stage & event design zich soms op onverwachte plekken aandient!

Bij de organisatie en productie van een event – van uitdenken tot creatief idee tot realisatie op locatie – werk je met vloeren, wanden en plafonds. En ja; bij zo’n organisatie weet je ook hoe je de hoogte in werkt. Als de locatie er ruimte voor heeft, ook met bomen. Een priklichtje erin, misschien wat versiering. Maar (3D) mapping? Nee, dat kan helaas niet. Daar hebben we de muren niet voor. Think again!

projectiemapping op bomen geactiveerd door bezoeker als unieke en natuurlijke vorm van stage en eventdesign

Bomen, bos; bezoeker!

Wie door de bomen het bos niet meer ziet als het gaat om creatief stagedesign, is bij de mappingprojecties van Be the tree aan het juiste adres. Deze groene vrienden zijn gespecialiseerd in het mappen van gezichten en belicht de symbiotische relatie tussen mensen en natuur (namelijk het innemen en uitstoten van zuurstof) door middel van een interactieve video-installatie. Wanneer een bezoeker zijn adem tegen een propellor blaast, belicht en projecteert de installatie het gezicht van de gebruiker in realtime op de kruin van een boom. Say what?!

Ideaal dus voor bosrijke eventlocaties die wel wat extra’s kunnen gebruiken! Zo laat je zien dat ook een groene omgeving zich uitstekend laat lenen voor een innovatieve aanpak. Mits ‘s avonds georganiseerd, dat dan weer wel. Zo komen de gezichten van bezoekers het best tot hun recht!

Volg @bendeboom op Insta en boomgezichten op Facebook om geinspireerd te raken door dit project.

Beeld: Be the Tree