Food & Drinks

Bar Company zet vol in op ‘barista met stekker’

Nothing brings people together like coffee!

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
Bar Company zet vol in op ‘barista met stekker’

Tien jaar geleden begonnen, is Bar Company inmiddels uitgegroeid tot een bekend gezicht in de branche. Het bedrijf voorziet jaarlijks meer dan 2.500 events van cocktails, koffie, smoothies, champagne of zuurstof. Inderdaad, het assortiment is divers. Toch voegt Bar Company nog één nieuw concept toe aan het aanbod en verwacht ze hier marktleider in te worden.

Gangmakers die het verschil maken

In totaal 2.500 uitgevoerde events in 2019, dat is niet niks. Als we mede-eigenaar Tim Wildenbeest (wat een te gekke achternaam, maar dat terzijde) vragen waarom zij zo vaak ingehuurd worden dan is zijn antwoord kort: ‘de gangmakers’.

Een wat? Een gangmaker is de barista, cocktailshaker of ander personeelslid die op jouw event aanwezig is. Professioneel en kundig, vanzelfsprekend. Maar nog veel belangrijker; de gangmaker zorgt er met gastvrijheid en zijn of haar werkplezier gegarandeerd voor dat het een feestje wordt rondom zijn ‘bar’. ‘‘Wat je ook bij ons afneemt, we maken er een feest van, in het voortraject én tijdens de uitvoer. Bij zakelijke events wellicht meer ingetogen, maar de glimlach zie je altijd en overal.”

De kwaliteit van de drankjes is redelijk vergelijkbaar aan het concurrerende aanbod, maar waar de concurrentie stopt, biedt Bar Company meer legt Tim uit: “Écht enthousiast personeel dat zichtbaar en aanstekelijk plezier heeft. Een sterk verantwoordelijkheidsgevoel waar geen omkijken naar nodig is en net dat ongevraagde stapje extra zet. Dit onverwachte is wat wij beloven, en vandaar ook onze pay off: In Good Company!”

Bar Company zet vol in op ‘barista met stekker’

Cocktails en koffie zijn het populairst

Als we vragen naar hun populairste concepten dan zijn dat cocktails en koffie. ‘Een cocktailshaker maakt namelijk vrijwel ieder feest onvergetelijk’. Yeah, we know. 😉

Dat de barista’s met hun mobiele koffiebars zo vaak worden ingehuurd is eigenlijk ook wel logisch, als je nagaat dat 85% van alle gasten op een evenement dagelijks koffie drinkt.

Rolls Royce onder de koffiemachines

De vraag is dus groot, maar toch is een écht goede kop koffie nog lang niet op ieder evenement verkrijgbaar. Of het is er wel, maar je staat eerst tien minuten in de rij voor een cappuccino. Daarnaast is een koffiebar met barista lang niet voor ieder event de juiste oplossing. Dit kan en moet veel beter dacht coffee-addict Tim.

Bar Company heeft daarom de afgelopen periode aangegrepen om samen met haar cateringpartners het concept van een mobiel koffiemeubel volledig from scratch opnieuw te designen. “En met trost durf ik te zeggen dat we een product hebben neergezet dat voor iedereen en op elke locatie werkt!”

Bij Bar Company kun je vanaf heden dus ook koffiemachines huren. Nice, maar je bent zo goed als je materiaal toch? “Precies, daarom hebben we de Rolls Royces onder de koffiemachines aangeschaft. En de koffie die ze maken is zelfs zó lekker, dat we de machines zelf ook wel een ‘barista’s met stekker’ noemen.

Bar Company zet vol in op ‘barista met stekker’

De machines kunnen zowel achter de bar geplaatst worden, of door de gasten zelf worden bediend. De koffiemachine staat op een revolutionair verrijdbaar meubel dat is voorzien van een eigen water aan- en afvoer en heeft alleen een standaard 220v stroompuntje nodig. Hierdoor kan je op elke gewenste plek koffie pakken. Maak je niet druk over rijvorming, want ze maken met gemak 200 koffies per uur’’. Wel zo handig!

Nog niet overtuigd, check dan de reactie van Hutten Catering over de nieuwe koffie oplossing:

Naast Hutten Catering en vele andere cateraars, wil Bar Company van alle cateraars en evenementenlocaties in Nederland preferred supplier worden. Dat noemen we ambitieus! Maar aan de andere kant; ook al is de wereld om ons heen nu even bar en boos, nothing brings people together like coffee! En daar zijn we wel aan toe met zijn allen!

Beeld: Bar Company