Artiesten geven online masterclass in de klas (of tijdens een online event voor jongeren)

Een podium pakken in de maatschappij

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Artiesten als gastdocenten op de middelbare school of het MBO? Het is mogelijk dankzij een bijzondere samenwerking tussen Cultureel Verschil en AT Bookings. De agenda’s van artiesten zijn voorlopig leeg met live optredens voor publiek, maar de wens om het podium te pakken en van betekenis te zijn voor jongeren is er nog steeds.

Waar in eerste instantie de (online) masterclasses bedoeld zijn voor tijdens scholen, zijn er ook veel mogelijkheden voor online events in de b2b- en b2c-markt.

Verras leerlingen tijdens een online les

Cultureel Verschil werkt voor scholen door het hele land en aan talentontwikkeltrajecten zoals Kunstbende. Altijd met één doel; de eerste kennismaking met kunst en cultuur onvergetelijk maken. Combineer deze gedachten met de interesse van jongeren in Nederlandse popcultuur en dan is de link met de artiesten van AT Bookings snel gelegd.

Zie jij het al voor je? Een klas zit braaf een online les van een docent te volgen als ineens Jebroer, Mr. Polska, Postmen, Russo, Esko, F1rstman en Shock Elias binnendringen? Veel van deze namen zeggen je mogelijk niets, maar geloof ons als we zeggen dat jongeren deze artiesten als muzikale helden aanschouwen. Dan is het super gaaf als zo’n artiest aan jou en je klasgenoten vertelt over het artiestenvak, de creatieve processen in zijn werk en hoe het is om een Bekende Nederlander én ondernemer te zijn. En natuurlijk mag iedereen ook vragen stellen. Wow, hoe gaaf!

Om (nog) meer inhoud te geven aan dit moment kan daarvoor of daarna nog gewerkt aan passende opdrachten. Waarbij de keuze is of je de aanwezigheid van de artiest een verrassing laat of dat men juist naar die ontmoeting toewerkt.

Teaching artist AT Artwork

Artiesten tijdens jouw zakelijke online event

Bekende artiesten die optreden tijdens een live event zijn standaard. Bekende artiesten die kort het podium pakken tijdens een online event zijn al een stuk bijzonderder. Maar hoe gaaf is het als je in gesprek kunt gaan met zo’n artiest?

Dat is leuk voor volwassenen, maar wat dacht je ervan om het speciaal voor de kinderen van jouw medewerkers of relaties te organiseren? Nu de scholen dicht zijn en ouders thuiswerken wordt het rustig volgen van een online event behoorlijk lastig. Zorg voor een extra online kanaal speciaal gericht op de kids. Dan kan jouw doelgroep ongestoord de online meeting volgen en bouw je als organisatie ook nog eens enorme credits op bij het hele gezin. Dat noemen wij nog eens slim… dan maak je met Teaching Artist als bedrijf echt het (culturele) verschil!

Beeld: AT Bookings / Cultureel Verschil