Venues

9 redenen waarom Gooiland de ideale locatie is voor jouw volgende event!

Een toplijstje voor een toplocatie

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

‘Of we een artikel willen schrijven over Gooiland?’ Maar natuurlijk! Het blijft een iconische locatie in Hilversum waar ik – als import-Hilversummer – wekelijks meermaals langs fiets, loop of rijd. Heel eerlijk, tot het moment dat ik jaren terug een locatiebezoek deed voor een event, wist ik weinig van de locatie af.

Zonde, want wat is het een multifunctionele, frisse locatie die – al helemaal na de grootschalige verbouwing enkele jaren terug – de aandacht én een bezoek verdient van elke event professional. Tijd dus om dat duidelijk te maken!

1) Expect the unexpected

Niet getreurd; dit wordt geen saaie geschiedenisles. Gooiland is in 1936 gebouwd in de stijl van het Nieuwe Bouwen. De vernieuwende geest van de architect zorgt dat 85 jaar later het gebouw nog steeds fris aanvoelt. Mede door het gebruik van veel licht, ronde vormen en natuurlijke materialen. Daarmee heeft dit uitgesproken, karakteristieke rijksmonument een bijzondere uitstraling die meteen impact maakt zodra gasten binnenkomen.

voorkant pand Gooiland

2) Volop groen in en op Gooiland

Begin vorige eeuw vestigden veel jonge gezinnen zich in het groene Gooi, de zogenaamde ‘tuin van Amsterdam’. Die term komt bij Gooiland volledig tot zijn recht met de ‘verticale beplanting en groene aankleding.

Duurzame locatie Gooiland Hilversum

3) Dakterras waar je offline en online geniet

Inderdaad, het dakterras. Want hoe gaaf is het dat je – midden in het centrum van Hilversum – de beschikking hebt om buiten te kunnen genieten van een welverdiende borrel, een zonnige breakout-ruimte of een plek om heerlijk te dineren met relaties.

In de zomermaanden werd het concept ROEFF opgetuigd, maar de rest van het jaar kan je hier zelf helemaal los. Inclusief mogelijkheden voor een online streaming studio in de open lucht of een eigen pop-up kerstmarkt waar je zelf je kerstpakket kunt samenstellen!

4) Dineren op het theaterpodium

Diner je liever binnen, dan kan dat uiteraard in één van de aanwezige ruimtes, maar zeg nou zelf; dat kan op meer locaties. Mooi, want bij Gooiland gaan ze graag voor unieke ervaringen. Diner daarom midden op het theaterpodium en ben de ster van je eigen programma. Wil je het helemaal afmaken, dan laat je het theaterdoek tussen de gangen steeds opengaan en verras je de gasten elke keer met een unieke performance vanuit de zaal, de vide of ineens vanuit de coulissen. Hoe gaaf is dat?

Theater - diner op het podium Gooiland

5) Ruim 16 ruimtes dus voor ieder event plek

Hierboven zijn het dakterras en het theater al benoemd. Maar daarmee zijn we er nog lang niet. Een event bij Gooiland kan namelijk in ruim 16 ruimtes plaatsvinden. Van de 1.100 vierkante meter beursvloer tot De Club en van de Showroom tot de Green Lounge. Elk met een unieke, authentieke uitstraling en allemaal voorzien van wifi en klimaatcontrole. Karakteristiek voor de ruimtes is veel daglicht. Dat is lekker!

6) De Club voor een underground party

Met alle ruimtes die er zijn, vergeet je bijna dat je ook ‘onder de grond’ een mooi feest kunt geven, maar ook presentaties. De club is donker en intiem, mét bar. Om deze plek optimaal te benutten, zet je hier niet zomaar een spreker neer op een podium, maar zet je één of meerdere sprekers achter de draaitafel. Bezoekers tunen met hun koptelefoon in op het kanaal van hun DJ (en MC in één) naar keuze en luisteren naar de presentatie. Full focus, maar dan eens even niet op een stoel in theateropstelling. Dat blijft wel hangen!

Club Gooiland

7) Een 24 uurs event in combinatie met Gooiland Hotel

Kick-off meetings, personeelsfeesten of een ‘24h-event’… het is bij Gooiland perfect mogelijk, want ze hebben inpandig een eigen hotel met 56 moderne kamers. Het gave van dit hotel is dat het met veel eerbied voor Hilversum Mediastad is gerenoveerd. Zowel bij de receptie, in de gangen als op de kamers kom je hier op subtiele wijze mee in aanraking.

8. Gooiland - Hotelkamer

8) Proud to be Dutch!

Een beetje chauvinisme is niemand vreemd. En terecht als de Hollandse klei een geweldige voedingsbodem blijkt te zijn voor prachtige ingrediënten, producten en innovaties. Daarom dat in Gooiland zoveel mogelijk wordt gewerkt met producten van eigen bodem. Ook nog eens duurzaam!

9) Goed bereikbaar per auto en OV

Allemaal leuk die redenen (en inderdaad, dat zijn ze), maar je wilt vast ook gewoon weten hoe het zit met zaken als bereikbaarheid. Logisch! Gelukkig zit dat wel goed, want de locatie is goed bereikbaar vanaf de A27 of de A1 en heeft een overdekte parkeergarage mét laadpalen voor elektrische auto’s die zich op nog geen twee minuten lopen bevindt. Daarnaast is het maar acht minuten lopen vanaf Hilversum Station en stopt de bus ‘om de hoek’.

We houden het bij negen redenen, maar heel eerlijk… er zijn er nog meer. Maar neem daarvoor contact op met het eventteam van Gooiland, want we weten uit ervaring; je bent slechts één bezoek verwijderd van de locatiekeuze voor jouw volgende event.

Beeld: Gooiland