Venues

7 interessante ontwikkelingen bij Theater Amsterdam die je zeker wilt weten

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Theater Amsterdam is een locatie die velen kennen van het gigantische scherm, de toffe ‘verborgen area’ daarachter en de super comfortabele stoelen waar je super ontspannen geniet van het podiumprogramma. Sterke eigenschappen die enorm bijdragen aan de creatie van onvergetelijke events.

Maar toen wij met directeur Eva Otto in gesprek waren, bleek dat Theater Amsterdam nog veel meer bijzondere kenmerken heeft die iedereen volgens ons zou moeten weten!

1. Verzwaard podium speciaal voor auto introducties

Auto lanceringen konden altijd al plaatsvinden in Theater Amsterdam, maar daarvoor moest elke keer een verzwaard podium worden gebouwd. Dat was een kostbare investering door de vele arbeid die daarvoor nodig was. Dat is nu gelukkig voorbij, want Theater Amsterdam beschikt nu standaard over een podium wat het gewicht van een auto aankan. Vanaf nu kun je een auto dus via de auto-ramp van achter de schermen zo het podium laten oprijden, zonder de hoge kosten daarvoor te moeten meenemen in je begroting. Hoe fijn is dat?!

2. State-of-the-art 3D audio-installatie

Met de nieuwe 3D audio-installatie is een standaard neergezet die de term ‘basis set’ absoluut overstijgt. Kies voor ‘standje stereo’ of ‘standje om je heen’ en je hoort meteen het verschil. Vanuit elke stoel heb je nu ideaal geluid. En je kunt ook nog eens spelen met de 20 speakers die in het dak hangen om echte 360 graden experiences te creëren. Videobeelden komen nog spectaculairder over en een geintje van vallend glas achter in de zaal is snel gemaakt als ijsbreker tijdens een presentatie.

Theater Amsterdam volle zaal met ragging

3. Catering in eigen huis met sterk keukenteam

Het is geen geheim dat de wortels van het keukenteam uit DeBorrelfabriek komen. Deze inmiddels opgeheven Amsterdamse cateraar stond bekend om haar culinaire concepten en heerlijke sitdown diners. De voormalig chef staat nu ook bij Theater Amsterdam aan het roer en samen met zijn team verzorgt hij ‘van streetfood tot sterrendiners’.

Inhouse catering bij een locatie biedt voor jou als opdrachtgever veel voordelen. In de eerste plaats op het gebied van duurzaamheid, want er is nauwelijks sprake van waste omdat food kan worden gecombineerd en doorgezet naar volgende events. Daarnaast kunnen acute uitdagingen meteen adequaat worden opgelost, want je hoeft niet iets vanuit een externe productiekeuken te halen. Alles is ‘in house’. Dus die 50 mensen die ineens extra op het event zijn? Geen probleem bij Theater Amsterdam!

Beeld: Jorrit Lousberg
TheaterAmsterdam_Keuken-0010-NEF_DxO_©DennisBouman Beeld: Dennis Bouman
TheaterAmsterdam_Keuken-©DennisBouman Beeld: Dennis Bouman
TheaterAmsterdam_Keuken-©DennisBouman Beeld: Dennis Bouman

4. Lopende band voor uitserveren sitdown dinners in recordtijd

Het laatste wat je wilt is dat de eerste tafel al klaar is met een gang, terwijl de laatste het nog uitgeserveerd krijgt. Daar heeft Theater Amsterdam een perfecte oplossing voor. De chef-kok kreeg te horen dat ‘de lopende band’ die bij De Parade werd gebruikt, te koop stond. Hij sloeg zijn slag en het resultaat gaat jou blij maken. Want waar cateraars bij sitdown diners normaal veel tijd kwijt zijn door de verschillende handelingen op het bord, gaat dat nu ‘aan de lopende band’. Dat betekent dat borden in recordtijd worden opgemaakt en uitgeserveerd. BAM, weg met die vertraging in jouw programma!

5. Wie, wat, wifi? Nooit meer problemen dankzij retestrakke verbinding

Dat er uiteenlopende evenementen plaatsvinden bij Theater Amsterdam weten waarschijnlijk velen. Maar dat er ook e-sport events worden gehost is niet bij iedereen bekend. Waarom die organisaties voor deze evenementenlocatie kiezen? Omdat er flink is geïnvesteerd in een supersterke online verbinding. Er is ‘gigantisch veel bereik’ en er is zelfs een back-up lijn aanwezig, mocht de eerste verbinding eruit springen. Ook super interessant voor events waarin veel tolken aanwezig zijn om vertalingen live over de hele wereld te streamen.

6. Het meubilair is inclusief… dat zit net iets lekkerder

Eva: “Het is voor ons een open deur, maar het valt mij op dat opdrachtgevers nog geregeld aangeven dat andere locaties zonder meubilair worden aangeboden.” Daar is bij Theater Amsterdam geen sprake van. Fullservice ontzorgen betekent dat de hele locatie (buiten de Blackbox) sfeervol is ingericht en je hier volledig gebruik van mag maken.

TEDxAmsterdamWoman_RethinkRebootAct_AmsterdamTheater_RebekkaMell -

7. Het voelt als thuiskomen bij je familie

Laten we er even vanuit gaan dat je je het prettigst voelt bij de familieleden om je heen en niet Bert van Leeuwen met Het Familiediner nodig hebt. Maar met die gedachten in het achterhoofd; hoe fijn is het om op een locatie te komen waar je echt hartelijk wordt ontvangen en waar je merkt dat er een sterk op elkaar ingespeeld team staat. Dat is bij Theater Amsterdam absoluut het geval.

Al in de tijd van De Borrelfabriek (waar broer en zus samen aan het roer stonden) waren de familiebanden voelbaar. Ook nu voelt dat zo. Ook in letterlijke zin van het woord, want in de keuken werkt Chef Daniel zij aan zij met vader en broer, de dochters van de technisch producent lopen regelmatig over de vloer en zelfs de oom en tante van Eva werken als dutymanager op evenementen. Tel daar de vaste groep personeel bij op die er al 10 jaar werkzaam zijn en dan weet je dat je als opdrachtgever al snel aan een half woord genoeg hebt. Wel zo fijn!

Kortom, pak die kans, reis af naar de hoofdstad en beleef het zelf eens tijdens een locatiebezoek. Je krijgt er alles behalve spijt van!

Beeld: Dennis Bouman, Jorrit Lousberg en Theater Amsterdam