Venues

Theater Amsterdam overtuigt met upgrades zoals 3D audio als next level theater

Alles tot in de puntjes verbetert voor sterke totaalbeleving

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

“We hebben de lockdownperiode gebruikt om op allerlei manieren onze locatie te verbeteren,” aldus Eva Otto, directeur van Theater Amsterdam. En hoe! Wow, dit gaat een stuk verder dan een likje verf of wat nieuwe lampen in het dak. Van voor tot achter is de hele beleving onder de loep genomen.

De harde inspanningen en scherpe visie lijken hun vruchten af te werpen, getuige de eerste reacties van organisaties die voor een locatiebezoek langskomen.

TEDxAmsterdamWoman_RethinkRebootAct_AmsterdamTheater_RebekkaMell_

Warmer, multi-functioneler en veiliger

Theater Amsterdam is van zichzelf al een unieke locatie. Is het niet door het imposante halfronde projectiescherm van 50 x 10 meter, dan is het wel door de enorme Black Box achter het podium die via het openen van het scherm via het podium te bereiken is. #sesamopenu

Daar kan je vanaf nu een aantal extra features bij optellen die de locatie nog wat extra voordelen geeft. Zo zijn ze bij Theater Amsterdam gaan spelen met de verschillende ruimtes waardoor er een extra breakout-ruimte van 60 vierkante meter beschikbaar is. In het voorgebouw is ook de hele vloer opnieuw behandeld, waardoor de Foyer – in combinatie met al het schilderwerk van de muren – nog warmer aanvoelt en meer geborgenheid biedt. En in het hele pand wordt gewerkt met REME LED passieve en actieve luchtreiniging. Laten we het zo zeggen; heel veel veiliger dan dit bestaat niet!

Ook op culinair vlak is er doorontwikkeld om nog beter te voldoen aan de huidige vraag. Denk vegan, denk lokaal. Inderdaad, perfect passend in deze mooie metropool.

AjaxKickOff2021 (YvdW)-Theater Amsterdam
AjaxKickOff2021 (YvdW) Theater Amsterdam
TEDxAmsterdamWoman_RethinkRebootAct_AmsterdamTheater_RebekkaMell
Theaterzaal - optreden Metropole orkest Theater Amsterdam

3D audio, fijn LED-licht en programmeren met USB-stick

Dat het voor Theater Amsterdam menens is om het next level theater te zijn, bewijst ook de concessieloze investering die in de techniek is gedaan. Dankzij een intensieve samenwerking met JUR creative show technology is een standaard neergezet die de term ‘basis set’ absoluut overstijgt. Alle techniek die nu vast aanwezig is, is zo flexibel inzetbaar dat je er alle kanten mee op kunt (ook bij hybride en online events).

Zo is er een state of the art 3D audio-installatie die bijna geen enkele evenementenlocatie in Nederland heeft. Kies voor ‘standje stereo’ of ‘standje om je heen’ en je hoort meteen het verschil. Vanuit elke stoel heb je nu ideaal geluid. En dan kan je ook nog eens conceptueel spelen met de twintig speakers die in het dak hangen om echte 360 experiences te creëren.

Ook de zaalverlichting is aangepakt, waardoor je met fijn LED-licht de hele zaal in alle kleuren kunt zetten. En wil je de locatie niet een dag extra afhuren om licht, geluid en AV van jouw openingsshow of event volledig te programmeren, dan huur je toch gewoon de studio ‘aan de overkant’. Loop je aan het einde van de dag gewoon met je USB-stick naar Theater Amsterdam en plug je in op de mengtafel. Hoe gemakkelijk wil je het hebben? Jurjen Hesseling, eigenaar van JUR creative show technology, vat het eigenlijk het beste samen: “We zien de techniek als een designstuk waarmee je alle kanten op kunt.”

Theater Amsterdam is voor ons het voorbeeld van een locatie bij wie (noodzakelijk) stilstaan heeft gezorgd voor enorme sprongen voorwaarts. Wil jij van jouw event een totaalbeleving wil maken, dan hoort deze locatie op jouw lijst te staan!

Beeld: Theater Amsterdam, Yannick van de Wijngaert, Rebekka Mell