Venues

4x waarom Koninklijke Jaarbeurs gouden award Beste Congreslocatie won

Sterke onderbouwing van opdrachtgevers

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Eind januari ontving Koninklijke Jaarbeurs, de nationale gouden award voor ‘Beste Congreslocatie van het jaar 2022’ van vaktijdschrift voor zakelijke evenementenlocaties MEETINGS. Deze publieksprijs is een waardering waar ze terecht trots op zijn!

We waren benieuwd waarom deze locatie de publieksprijs in de wacht sleepte. Dus doken we in de onderbouwing van de stemmers en zagen vier redenen steeds terugkomen.

1) Perfecte ligging

“De ligging is fantastisch. Top qua bereikbaarheid met het OV.”
“Top locatie qua bereik en mogelijkheden.”
“Geweldige locatie voor OV, auto en ook vanaf Schiphol snel te bereiken.”

Oké, de ligging van een ruim 105 jaar oude locatie is niet iets waar je vandaag te dag veel invloed op hebt. Dat is lang geleden zo bepaald en blijkt een schot in de roos. Maar het is en blijft een feit dat de Jaarbeurs ideaal gelegen is. Het feit dat focus op duurzaamheid een belangrijke trend is, maakt dat de Jaarbeurs steeds interessanter wordt. Logisch met een station met de meeste treinverbindingen op loopafstand. Ook heel fijn; door de ligging loop je binnen een paar minuten naar het centrum voor je hotel of één van de vele restaurants of kroegjes. Ook het gebied rondom de Jaarbeurs is volop in ontwikkeling. In nauw overleg met de gemeente en omwonenden, zodat er een ideale woon/werk-plek met veel groen wordt gecreëerd.

Jaarbeurs-Vuelta-by-MichielTon

2) Ruime faciliteiten

“Mogelijkheden voor grote en kleine events.”
“Variatie aan events, alles onder 1 dak.”
“Top locatie om mee samen te werken vanwege onder andere de vele mogelijkheden.”

Denk je aan de Jaarbeurs, dan denk je in eerste instantie aan de grote beurshallen. Maar de organisatie biedt zoveel meer. Ook voor kleine breakouts in het multifunctionele Beatrixgebouw, bijzondere congressen in de bijzondere Media Plaza of een awardshow in het warme Beatrix Theater kan je bij Jaarbeurs terecht. Precies, voor elk type event biedt Jaarbeurs de perfecte plek.

Daarnaast is het bedrijf altijd bezig om te innoveren. Vorig jaar is er een app gelanceerd waarmee je inhouse de routing op een beursvloer getoond krijgt naar de exposant die je zoekt. Zo wordt netwerken gestimuleerd en kan hyperlocal advertising worden toegepast. Data van de beurs kan vervolgens worden gekoppeld aan ontwikkelde contentplatformen, zodat de communicatie met de doelgroep veel langer in stand blijft.

tatiana de pires - medewerkster Jaarbeurs

3) Het team

“Echte partner bij het organiseren van je event.”
“Super gastvrij personeel.”
“Altijd goede service, hele goede relatiemanagers.”

Jaarbeurs stuurt sterk op het bouwen van een fijne relatie met haar opdrachtgevers. Dat gaat verder dan simpelweg meedenken met het event. De passie en betrokkenheid is voelbaar en komt onder andere voort uit jarenlange ervaring van hun medewerkers in de branche. Niet enkel bij de accountmanagers en event managers, maar ook achter de schermen in de keuken of bij het technisch personeel. Ook de samenwerking met externe leveranciers zoals met Heuvelman Sound & Vision gaat door de langdurige relatie zo soepel dat het echt als ‘onderdeel van het huis’ voelt. Samen dragen ze het event en dat maakt het cirkeltje op zowel meedenk- als facilitair gebied rond.

Duurzame-catering-Jaarbeurs - Beeld Michiel Ton

4) Duurzame catering

“Catering op hoog niveau.”
“Catering heel goed, met serieuze duurzaamheidsdoelstellingen.”
“Goede prijs kwaliteit qua catering.”

Jaarbeurs heeft als doel om de meest duurzame venue van Europa te worden. Een initiatief dat we van harte aanmoedigen, maar waar sommigen op het gebied van catering soms vraagtekens bij stellen omdat ze bang zijn hoe gasten dat gaan ervaren. Maar ondanks dat er standaard 90% vegetarisch in de cateringvoorstellen wordt meegenomen, is het alles behalve eng en eet je echt geen krekels of linksdraaiende boerenyoghurt. Het is hartstikke lekker en er is altijd genoeg diversiteit, zelfs voor vleesliefhebbers zoals ondergetekende. Doordat Jaarbeurs over een eigen in-house keuken beschikt kan er altijd creatief worden meegedacht met de behoefte van de organisatie en hun gasten. Duurzame catering gaat daarnaast ook om het werken met lokale leveranciers, het tegengaan van voedselverspilling. Smaakt naar meer toch?

Wij feliciteren Koninklijke Jaarbeurs met hun gouden award. Wil jij voor jouw volgende event ook voor goud gaan, check dan snel de mogelijkheden op één van hun locaties!

Beeld: Jaarbeurs en Michiel Ton