Communication

XSAGA Video nieuw label van XSAGA waarin de kracht van schoonheid en beeld samenkomen

Het gevoel van ‘hier wil je bij zijn geweest’

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Denken wij aan XSAGA, dan denken we aan de vele creatieve live producties, talloze prijzen voor award-winning cases en prachtige foto’s waardoor in één beeld na afloop de live ervaring nog lang resoneert. Vooral dat laatste kan gezien worden als de signature van een goede XSAGA-productie. Een complete productie teruggebracht tot ‘die ene foto’ die de wereld over gaat.

Logisch, want XSAGA gelooft in de communicatiekracht van schoonheid en beeld. “Een plaatje zegt meer dan 1.000 woorden. Wat kan er dan gebeuren wanneer wij een verhaal in bewegend beeld vertellen?” aldus eigenaar Patrick Roubroeks. Daarmee is XSAGA Video geboren; een label van XSAGA waarin de focus op op zichzelf staande video’s ligt.

Verbinding door verbeelding

Een mix van opdrachtgevers, relaties en media werd vorige week uitgenodigd om in Soho House in Amsterdam aanwezig te zijn bij de lancering van XSAGA Video. In een prachtige, intieme bioscoopzaal (wow, goed gekozen!) werden we met woorden en vooral beelden overtuigd waarom dit label is gelanceerd. Van de presentatie van de Vereniging voor Wetenschapsmusea en Science Centers tot filmportretten van Reinbert de Leeuw en ‘1200 molens’, winnaars van de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs. Sommige video’s kunnen zich qua ‘emotie aan een boodschap toevoegen’ oprecht meten aan prijswinnende documentaires. #kippenvel

“Voelen dat het echt is”

Om tot dat eindresultaat te komen combineert XSAGA Video de kracht van het team van XSAGA met de top van de Nederlandse videocreators. “Bij elke samenwerking zoeken we mensen die een gevoel hebben bij het onderwerp. Daardoor creëren we elke keer het gevoel van ‘hier wil je bij zijn geweest’ of ‘hier wil je meer van weten’. Dit kan alleen als we de vrijheid van opdrachtgevers krijgen om te maken waarin wij echt geloven. Die krijgen we gelukkig en daar zijn we heel dankbaar voor.”

Foto JLOUSBERG_Lancering_Xsaga_Video- bord on air Foto JLOUSBERG
XSAGA - Humberto Tan foto - Molen bij zonsondergang Foto: Humberto Tan
XSAGA -Humberto Tan foto - Molenaar Foto: Humberto Tan
XSAGA -Humberto Tan foto - Molenaar Foto: Humberto Tan

Mooie dingen creëren

Elke aanvraag wordt bij XSAGA middelenvrij aangevlogen en altijd vanuit dezelfde filosofie die XSAGA ‘The experience company’ maakt. “Welke emotionele ervaring en welke verbeelding kunnen wij toevoegen om de boodschap nog beter bij de ontvanger te krijgen.” We vinden het mooi dat XSAGA het lef toont om deze expertise ook specifiek voor video’s in te zetten. Video’s met grote emotionele impact bij intern én extern publiek; voor de bekende en onbekende kijker.

Maar goed, leuk al die woorden over beelden… check XSAGA Video en ervaar zelf de communicatiekracht van schoonheid en beeld!

Beeld: XSAGA / Humberto Tan (molen-foto’s) | XSAGA / Light at Work Photography (Soho House-foto’s)