Wiggert Meerman, een selfmade man met waargebeurde indianenverhalen

Spreekt hier de heilige waarheid uit het Amazonegebied?

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
Wiggert Meerman - indianen

Eerlijk gezegd krijg ik nogal jeuk van de immer groeiende zelfhulpindustrie en diens zelfverklaarde ‘groeicoaches’. Maar al te vaak importeren zij eeuwenoude inheemse wijsheden en vertalen ze die naar goedverkopende grootspraak waarmee zelfs de nuchterste Nederlander zijn persoonlijke leven en zakelijke groei zou kunnen ‘hacken’. De antropoloog in mij weet dat deze wijsheden niet zomaar werken in een andere maatschappelijke context, de anarchist in mij laat zich niet vertellen hoe die zijn leven moet veranderen, terwijl mijn innerlijke atheïst sneert: “Jezus, wat zweverig!” .

Waarom is het verhaal van veelgevraagde spreker en coach Wiggert Meerman mijns inziens dan toch interessant? Omdat hij het persoonlijk maakt en hij zich kwetsbaar opstelt. Hij vertelt hoe hij, onder begeleiding van een sjamaan en het bewustzijnsverruimende medicijn Ayahuasca, zijn eigen trauma’s heeft verwerkt tijdens een wekenlang ritueel in het Amazonewoud met geheelonthouding van seks, drank, zout, suiker en sociaal contact. Een moedig verhaal dat je kan helpen om je eigen (zaken)leven eens anders te bekijken.

Ook als je zelf geen psychisch leed te verwerken hebt, kun je nog een boel opsteken van de lessen die hij zelf uit zijn reis heeft gehaald, binnenkort ook verkrijgbaar in zijn boek ‘Op zoek naar antwoorden’. Maar mijn in de intro geschreven scepsis even terzijde, ik weet uit eigen ervaring hoe helend een psychedelische ervaring kan zijn, mits goed ingeleid en begeleid. En belangrijker nog: er zijn gewoon een heleboel mensen die heel veel inspiratie putten uit wat Wiggert Meerman te zeggen heeft.

De Grote Eindbazen Show - Wiggert Meerman
Wiggert Meerman - speaker - indianen
Wiggert Meerman - speaker

Pieken en dalen, burnouts en sellouts

Vast staat dat hij een spannend levensverhaal heeft. Na een roerige jeugd beleefde hij internationaal succes als topsporter in verschillende vechtsporten, startte hij een veelbelovende carrière bij een e-Commerce platform en strandde zijn start-up zo ongeveer tegelijk met zijn geestelijke gezondheid en zijn privéleven, omdat hij maandenlang te hard had gewerkt en op kantoor moest slapen. Na zijn avontuur in het Amazonewoud, mocht hij in RTL Late Night zijn indianenverhaal komen vertellen. Nu runt hij een serie podcasts, genaamd Eindbazen, die al meer dan een miljoen keer is gedownload. Hij stond al bij Adidas, Unilever en ABN Amro als keynote speaker op het podium. En zijn tweedaagse ‘groeiprogramma’s’ voor ondernemers en driedaagse ‘leiderschapsretreats’ zijn steevast volgeboekt. Ook biedt hij zich aan als Private Business Coach, waarbij je zowel losse sessies kan boeken als een jaarabonnement. Zeg nou zelf, het leest weg als de biografie van een man die al een heel leven heeft geleid. Maar hij is pas 36! En het is een waargebeurd verhaal. Eentje waarin deze selfmade man ongekend open is over zijn eigen tekortkomingen. En juist dat, denk ik, maakt het verhaal van Wiggert Meerman verhaal zo krachtig.

Beeld: Wiggert Meerman