Van tafel tot troon; karton maakt een comeback

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Het nieuwe marmer is het zeker niet, maar karton als essentieel ingrediënt van een verrassend, duurzaam en aantrekkelijk event design mag zeker niet onderschat worden. Beurzen staan er vol mee, leveranciers draaien overuren. En terecht, want vanuit onze eventervaring zien we de meerwaarde absoluut. We zien de kartonnen vergadertafels in Utrechts nieuwste eventlocatie DUS; ideaal voor een roundtable-sessie waar de tafel je tekstblok is. En we zien het terug in de nog steeds populair wordende, festivalstoel. Vouwen, schrijven, drukken, delen: karton is het helemaal!

Waarom zou je?

18 graden en zon half februari; klimaatverandering is overal. Een duurzame benadering van je event, bijvoorbeeld door gebruik van recyclebaar materiaal, is dan ook geen overbodige luxe. Steeds meer bedrijven, festivals en merken opereren met een duurzame agenda en willen hier ook in hun events meer en meer aandacht aan besteden. Kartonnen meubilair is een eenvoudige, comfortabele en multifunctionele stap! Want los van de wereld om je heen, heb je als eventmanager of opdrachtgever ook doelen dichter bij huis. Meer merkbekendheid door het visueel profileren van je product of merk? Done! De kartonnen tafels, stoelen en krukjes laten zich uitstekend customizen en branden. Deze impact wordt nog eens vergroot wanneer mensen hun item als gift of goodie mee naar huis nemen na het event! Optimaal bereik en brand awareness van een duurzaam meubelstuk!

Waar haal jij je kruk?

Kartonnen meubels zijn hot, gelukkig, en wij hebben ze ook op meerdere plekken gespot! Zo zagen we dit jaar op Best Of Events het label Cartoseat; de leverancier produceert de bedrukking (branding) van de de kartonnen items – waaronder heel comfortabele stoelen – van papier dat gemaakt is van landbouwafval, en werkt hard aan een statiegeldformule om hergebruik van de items te stimuleren. (Met het oog op duurzaamheid is het achterblijven van honderden stoeltjes namelijk nog wel een uitdaging.) Op Grasnapolsky werden we blij verrast door de naturel, unbranded krukjes van Stange Design. Het festival koos hier niet voor branding en ook duurzaamheid was niet de hoofdreden; de locatie van het muziekfestival was niets minder dan een voormalige strokartonfabriek! Voor de organisatie was het een no brainer dit in hun decoratie terug te laten komen. Oog voor detail waar wij van houden! Heb je een zwak voor design en ligt dit ook in lijn met het event dat je organiseert, dan zouden de makers van FestivalChairs de partij voor jou kunnen zijn. Met een Red Dot Award op zak bestaat er geen twijfel over dat dat design wel snor zit.

Misset Horeca maakt gebruik van de kartonnen meubels van Cartoseat