Geen boom, geen opdracht!

Eventlocatie Inspyrium innoveert, maar blijft altijd dichtbij haar roots

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Een écht familiebedrijf, dat zie je weinig in een snelgroeiende markt als de eventbranche. Zeker een familiebedrijf dat zo dichtbij zichzelf blijft als dat van de familie Ebben. Ooit (1862) begonnen als boomkwekerij en inmiddels uitgegroeid tot volwaardig kenniscentrum en volwassen, inspirerende eventlocatie, werkt het team van Inspyrium hard aan het uitbouwen, innoveren en optimaliseren van hun verhaal en service als eventlocatie. Het aangaan van creatieve, strategische en uitdagende samenwerkingen met hun opdrachtgevers is daar een belangrijk onderdeel van. Aik Ducaat, Partner van Inspyrium en verantwoordelijk voor de marketing van de locatie, stopt dagelijks ziel en zaligheid in het laten groeien van het bedrijf. Maar een opdracht mag nog zo groots zijn, één ding staat  als een paal boven water: “Als we niet één boom in een van de eventruimtes mogen plaatsen, dan neem ik de opdracht niet aan.” Ferme woorden passend bij een duidelijke visie. Daar houden we van!

Maar niet zoveel als dat de familie van het bedrijf houdt, en andersom. Zelf geen originele Ebben, durft Ducaat wel te stellen dat hij door de directeur in deze platte organisatie bijna als zoon wordt gezien. “Het maakt dat ik, en mijn collega’s trouwens, echt ver gaan. Voor het bedrijf, voor elkaar, maar vooral ook voor klanten. Het is niet alleen maar werk, het is een relatie waarvoor we het doen.”

Kennis, commercie en kwekerijen

En dat die relaties continu groeien en bloeien, is te zien in de ontwikkeling die het bedrijf heeft doorgemaakt door de jaren heen. “In 2012 was het tijd voor een volgende stap. De boomkwekerij was een bron van inkomsten en van kennis. We zochten een manier om de kennis die we in huis hebben over te dragen, om zo met ons werk ook echt meer bij te dragen. Tegelijkertijd waren we realistisch en wilden we ook commercieel groeien. In die combinatie – van groei, kennis en inspiratie – zagen we een prachtige kans: een eventlocatie waarin deze doelen en disciplines samenkomen. Het Inspyrium-zaadje was geplant. In 2012 starten we met de bouw en in 2015 werd er de eventlocatie geoogst!”

Een educatieve samenwerking

Het doel voor de locatie was duidelijk: een inspirerende, duurzame en innovatieve omgeving die echt uitnodigt tot inhoudelijke events. “Laten we eerlijk zijn: boomkweker is nou niet het meest sexy beroep, daar wilden we wat aan doen. Om onze doelen te behalen, werkten we samen met de Hoge Agrarische School (HAS) en de Universiteit van Wageningen. Kennis ligt veelal aan de basis van wat wij doen. De twee onderwijsinstellingen waren op dat moment al zoveel verder in duurzame ontwikkeling, dat we met hun input op hoog niveau invulling hebben kunnen geven aan het concept, en dit is nog steeds in ontwikkeling. Leveranciers komen uit de directe omgeving om impact van transport te beperken, we werken uitsluitend met led-verlichting, verwarming verloopt via warmte-koudeopslag, we gebruiken regenwater voor het sproeien en er is een vergevorderd zonne-energieplan.”

Bij Inspyrium geniet je optimaal van groen, zelfs de kruiden uit de daktuin kun je er proeven
Bij Inspyrium vergader je een de meest groene omgeving mogelijk Fotocredits: Inspyrium
Inspyrium denkt mee over de creatieve en strategische inrichting van een event, zowel binnen als buiten.jpg
Inspyrium verlegt haar grenzen van kwekerij naar kennis- en inspiratiecentrum.jpg Fotocredits: Inspyrium

Je kunt de daktuin op

“Een van de elementen die we graag wilden realiseren was een daktuin. Heel lang ging dat in Nederland niet verder dan een cederdakje waar je toevallig wat subsidie voor kreeg.” Het team van Inspyrium was vastbesloten om daar meer van te maken. “We horen steeds meer dat de stad te vol is en er geen ruimte is voor groen, maar kijk je van bovenaf dan zie je eindeloos veel grijze daken. Daar zagen wij een uitdaging in en gingen voor een daktuin!” Om toepassing en innovatie van grotere waarde te laten zijn, werd er tevens een lekkere invulling aan gegeven: de daktuin zoals-ie nu bestaat is voor 70 à 80% kruiden- en fruitdragend. Een tuin die zowel letterlijk als figuurlijk aansluiting houdt met het event dat je op de locatie kunt organiseren. “Genietend van een biertje op vrijdagmiddag in het penthouse, dat we ook verhuren, ontstond het idee om echt de verbinding te maken met de daktuin door middel van een loopbrug. Geweldig om na je inhoudelijk event te genieten van een toetje, met zelfgeplukte aardbeien.”

We kennen de uitspraak inmiddels allemaal: “Wat je aandacht geeft, groeit.” En de aandacht en visie verdelen tussen de boomkwekerij en een professionele eventlocatie werpt absoluut zijn vruchten af: de boekingen stromen binnen, Inspyrium blijft groeien!

Beeld: Inspyrium