Food & Drinks

The Food Line-up loopt voorop door overstap naar reusables!

Waar een wil is, is een wet(geving)

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Al geruime tijd staat The Food Line-up bekend om haar voortrekkersrol als het gaat om creatieve en duurzame catering. Vorig jaar lanceerde het nog een manifest waarin vier sustainable en future proof ambities verankerd zaten. Eén daarvan was een scherpe focus op het beperken van waste.

Met de aankomende wetgeving rondom single-use plastics vanaf 1 januari 2024 besloot deze Amsterdamse cateraar nu al afscheid te nemen van wegwerpservies- en glazen die goed zijn voor zo’n 85% van het afval tijdens een event*. Sterker nog, ze gaan nog een stap verder door de overstap naar reusables. Wow, nice!

Het goede voorbeeld geven

Als B-Corp gecertificeerd bedrijf loopt The Food Line-up voorop in de ontwikkeling naar duurzame catering binnen de branche. “Het is mooi dat vanaf 2024 de wetgeving voor single-use plastics wordt aangescherpt, maar wij vinden dat niet genoeg. Wij verwijderen zo snel mogelijk bijna alle wegwerpartikelen uit het assortiment en vervangen dat voor reusables. Denk aan bordjes, kommetjes, coffee cups, hard plastic glazen en meer. Daarmee zijn we de eerste cateraar die dit doet,” legt Sarah Liethof van The Food Line-up uit.

Transitiefase

“Op 11 mei is het eerste evenement waarmee we de transitiefase in gaan. B for Good Leaders, is een evenement waar duurzame bedrijven en leiders uit Europa bij elkaar komen. Een beter moment hadden we niet kunnen plannen. De komende maanden gaan we testen wat wel en niet werkt.” The Food Line-up maakt voor ieder evenement een unieke line-up uit hun netwerk van meer dan honderd chefs en foodfanaten. “Dat brengt een hoop complexiteit met zich mee, want wat vinden hun chefs prettig om mee te werken, hoe zorgen we ervoor dat ieder gerecht er net zo lekker uitziet als dat het smaakt en hoe maken we de gasten duidelijk dat de materialen niet worden weggegooid.”

The Food Line-up is voor dit proces o.a. een partnership met Paardekooper Verpakkingen aangegaan. “Zij hebben een enorme capaciteit in opslag en nemen de gebruikte kommen en borden terug om weer schoon te maken. Dit is een hele fijne samenwerking waarin Paardekooper hun drive naar circulariteit kan oppakken en wij hen als first mover helpen om klaar te zijn voor de transitie naar oplossingen voor het verbod rondom single-use plastics in januari 2024.”

The Food Line-Up - gerechten op een bord

Het concept moet kloppen

The Food Line-up staat bekend om de catering die niet enkel op het niveau van food & drinks, maar ook conceptueel super is. Als full-service cateraar zorgt ze ervoor dat elk zakelijk event tiptop geregeld is. Dat betekent onder andere dat er voor de verschillende soorten food ook verschillende kommen en borden beschikbaar zijn voor een gave uitstraling. Maar ook dat in deze transitiefase goed wordt nagedacht over hoe ze voorkomen dat gasten reusable producten in de prullenbak gooien.

“We zijn verschillende ideeën aan het uitwerken. Dat zit hem in goede communicatie, maar ook in de creatieve beleving. We zijn en blijven The Food Line-up, we willen mensen verleiden tot duurzaam gedrag.” We kijken uit naar de inspirerende ontwikkelingen de komende maanden. Zet hem op The Food Line-up!

* Bron

Beeld: The Food Line-up