Concept & Strategy

“Streaming studio’s zijn inwisselbaar. Externe locaties geven meerwaarde aan online events.”

We Are Live weet hoe je jouw verhaal maximaal overbrengt op beeld

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Sinds een jaar heeft de vraag naar online events een enorme toevlucht genomen, wat mede resulteerde in een steeds groter aanbod van streaming studio’s. Tegelijkertijd hebben we geleerd wat de verschillen zijn met live events, hebben we met zijn allen de kinderziektes doorlopen en snappen we steeds beter wat de meerwaarde van dit type bijeenkomsten is. Tenminste, als er niet te gemakkelijk over wordt gedacht. #tafeltjestoeltjecamera

Wij vroegen Marck Feller, eigenaar van We Are Live, hoe hij terugkijkt op het afgelopen jaar. En met name; welke kansen zijn er nog voor opdrachtgevers om met hun online events voor een nog groter onderscheidend vermogen te zorgen.

Tweedeling in streaming studio-landschap

“Wat opvalt is dat er een tweedeling aan het ontstaan is tussen de gestandaardiseerde online events met vaste talkshow opstellingen en decors en de events die meer kenmerkend van opzet zijn. Bij die eerste groep heb ik als kijker te vaak het idee dat de Zoom-meeting naar een studio is verplaatst. Zonde, want de studio’s zijn vaak inwisselbaar en er is veel meer kijkerservaring uit zo’n event te halen zonder dat het persé veel duurder of complexer wordt.”

We delen Marck zijn ervaring. Gelukkig beseffen steeds meer opdrachtgevers dat. Of zoals Marck aangeeft: “We zijn minder bezig met klanten opvoeden en veel meer bezig om hen te voorzien van onderscheidende creativiteit. Streaming is steeds meer volwassen geworden.”

We Are Live verzorgt al ruim twaalf jaar live video producties, waarbij altijd de focus ligt op content first, techniek later. Dat resulteert in onderscheidende producties die vaker niet dan wel in een standaard streaming studio plaatsvinden. “We zijn erg gedreven in het zoeken en inzetten van locaties die goed aansluiten bij je merk en de boodschap die je wilt overbrengen. Organiseer het eens in een fabriekshal of midden op het kantoor tussen alle werkplekken. We maken ook vaak gebruik van prachtige eventlocaties of theaters die we ombouwen tot iets wat perfect past bij de opdrachtgever en het concept.”

IDEA EVENT We Are Live
Connecting the dots event We Are Live scherm met meerdere weergaven
Upside down NN Investment partners studio met desk We Are Live
NNIPONLINE cursus We Are Live

Samenwerking met locaties

Omdat er voor online events enorme meerwaarde zit in het inzetten van professionele eventlocaties heeft We Are Live een samenwerking met The Loft Streaming Studio (in A’DAM Toren) en World Forum The Hague. Waarom juist met hen? “Omdat het twee premium locaties zijn. ‘The Loft’ heeft een prachtig uitzicht en unieke sfeer. Het geeft echt een extra dimensie aan de content. ‘World Forum’ is een interessante locatie die met de verschillende ruimtes veel mogelijkheden biedt voor een uitgebreid en geschakeld programma.”

LIVEFORMATS We Are Live Buiten met camera
Kelvin studio in loods We Are Live
Mosselchallenge livestream door We Are Live

Het voordeel van ‘eigen locaties’

“Kies je voor een externe locatie in plaats van een vaste streaming studio, dan komt daar nog een voordeel bij kijken. Je hebt er vaak veel meer ruimte. Dat is niet alleen fijn vanwege de beoogde afstand in verband met de covid-maatregelen. Het bied je ook meer bewegingsvrijheid, waardoor je meer dynamiek krijgt en meer inhoud aan je concept kunt geven.

Ga met een handheld camera naar de keuken voor een ‘gesprekje aan de koffieautomaat’ of start het event (bij een gelijkvloerse locatie) buiten en loop al sprekend naar binnen. Dat geeft veel meer context aan je verhaal. Besef, jouw product is de backdrop.”

Beeld: We Are Live