Food & Drinks

Sonah Fine Foods staat voor passie voor persoonlijke aandacht en ‘fine foods’ op topniveau

“F&B moet echt aansluiten op de filosofie van het event”

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Het mooie van ons werk is dat we met de hele branche in aanraking komen. In die hoedanigheid spreken en zien we veel cateringbedrijven. Maar het blijkt dat we nog steeds verrast kunnen worden, want één cateraar die niet echt ‘in top of mind’ was, was Sonah Fine Foods. Hoe dat kan snappen we zelf ook niet, want ze werken voor hele mooie merken, zoals Mercedes, Canon en Dept.

Als dat al niet genoeg overtuiging was om deze top notch cateraar niet meer te vergeten, dan is dat wel het gesprek met eigenaar Eelco Meerman. Wat een enthousiasme en vooral liefde voor het vak. We want meer-man van Sonah Fine Foods!

It’s more than fine (foods)

Sonah Fine Foods opereert tot op heden wat onder de radar. Ze laten hun creatieve ‘dat is nog eens maatwerk’-concepten voor zich spreken. Daarom dat veel opdrachtgevers via mond-tot-mondreclame bij hen terechtkomen. Daarin zit dan ook meteen dé kracht van deze cateraar: fine foods van hoge kwaliteit worden met veel liefde door een gepassioneerd team bereid en gepresenteerd. 

“Wij verkopen geen eten en drinken. Wij verkopen belevingen,” aldus Eelco. “Van snackwall tot uitgeserveerd diner en van kleine gezelschappen tot 500+ gasten events. We benaderen alles met dezelfde creativiteit en passie, met als uitgangspunt dat we elke opdrachtgever en gast willen verrassen. Of dat nou puur F&B is of dat we als full service cateringbedrijf voor de volledige organisatie worden gevraagd.”

Sonah Fine Foods dessert Beeld: Anne van Zantwijk
Sonah Fine Foods hapjes walking bites Beeld: Anne van Zantwijk

Liefde voor het vak is niet te faken

De naam Sonah is een samenstelling van Mason en Leah; de twee kinderen van Eelco. “Ik dacht: als ik die namen in mijn bedrijfsnaam opneem, dan heb ik nog meer drive om het allerbeste te doen. Ik wil aan mijn kinderen laten zien dat hard werken ervoor zorgt dat je anderen kunt laten genieten. Goede F&B verbindt mensen en daarom hou ik echt van dit vak.”

De show stelen

“We merken dat onze opdrachtgevers het geweldig vinden als onze F&B aansluit op de filosofie van het bedrijf of het event. Tijdens het ontwikkelen van ons voorstel willen we ons al helemaal in de wereld van het event wanen en passen daar onze offerte op aan. Van de wijze van presenteren tot het gebruik van specifieke kleurstellingen. Daarin proef je onze liefde voor ons vak. We willen niet zelf de show stelen, maar onze F&B voor ons laten spreken.”

“Fine foods staat voor mij voor elk detail. Ik wil dat mijn team naar elk bord, elk buffet, elk gerecht kijkt en denkt ‘wordt de gast hier blij van?’. Als dat niet zo is, dan moet je het in de prullenbak gooien en opnieuw beginnen, want dan wil ik het niet voorschotelen. De wijze van presenteren is dus enorm belangrijk. Daarom hebben we een kleine werkplaats waar we alles op maat kunnen maken voor opdrachtgevers.”

Sonah Fine Foods diner tafel

Opgemerkt door premium merken

Sonah Fine Foods werkt voor mooie organisaties die veelal op aanraden uit het netwerk bij Eelco en zijn team terechtkomen. Het levert prachtige producties op bij premium merken, zoals Nationale Opera & Ballet, Karl Lagerfeld en Lamborghini. “Maar heel eerlijk, het gaat mij niet om de namen. Het gaat mij om de belevingen die we mogen creëren.” 

Van een sit down-dinner voor een whiskymerk waar samen met een kunstenaar een over de top creatief diner werd geserveerd tot een high end winterborrel voor een privé-klant dat nu vaste prik is voor een steeds grotere groep genodigden. “Stiekem vind ik een sportief werving en selectie-event waar we al veel edities bij betrokken zijn, het leukste event van het jaar. Totaal niet ingewikkeld qua F&B, lekker laidback, maar wel van goede kwaliteit.” 

Het is precies die filosofie en liefde voor het vak die Sonah Fine Foods onderscheidt!

Sonah Fine Foods chef opdekken bord
Sonah Fine Foods sit down dinner
Sonah Fine Foods mini bites op bord
Sonah Fine Foods lange tafel opstelling
Sonah Fine Foods gerecht op bord
Sonah Fine Foods diner zaal
Sonah Fine Foods bar zaal inrichting

Beeld: Sonah Fine Foods