Speakers & Moderators

Ruben van Pelt deelt als bevlogen verhalenverteller levenslessen over succesvol ondernemen

Elke presentatie op het puntje van je stoel

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

In onze zoektocht naar inspiratie komen we vaak uit bij sprekers. Want laten we eerlijk zijn; een goede spreker inspireert met zijn of haar verhaal. Charismatisch vertellend worden velen in de zaal aangesproken en neemt iedereen wel een (kleine) levensles mee naar huis.

In deze editie van ‘De spreker spreekt’: Ruben van Pelt. Ruben heeft na een bijzondere ervaring in Amerika samen met een partner Dobbi opgericht. Het bedrijf dat later werd uitgeroepen tot de beste stomerij van Nederland en zelfs de meest innovatieve stomerij ter wereld.

Kan je in een paar zinnen uitleggen waar jouw presentaties over gaan?


“Mijn presentatie gaat in de kern over de vraag welke mindset je nodig hebt om je doelen bereikt en welke balans nodig is om daar als mens mee om te gaan op zowel persoonlijk als zakelijk vlak. Dat vertel ik aan de hand van mijn persoonlijke reis die mij heeft gebracht tot waar ik nu sta. Zo ging ik als zeventienjarige jongen als exchange student naar Arkansas waar ik vervolgens jarenlang als muzikant door heel Amerika tourde om uiteindelijk in Nederland een startup te beginnen waar we in korte tijd zeer succesvol mee werden. Hoe disrupt je een markt? Hoe ga je om met tegenslagen?”

Ruben van Pelt Dobbi tijdens college

Wat is de meest verrassende setting waarin je een presentatie gaf?

“Ik moest laatst drie keer achter elkaar voor een groep van ongeveer vijftig vijftien- tot zeventienjarige tieners optreden tijdens een online studiekeuzebeurs. Dat was op zichzelf al interessant om te doen. Maar de dag daarna kreeg ik van de moeder van één van hen een bericht dat haar kind zo onder de indruk was over het verhaal dat hij nu ook ondernemer wil worden.”

Ruben van Pelt Dobbi met hart van kleren

Wat is een leuke vraag of reactie uit het publiek geweest?

“Waar komt de naam Dobbi vandaan? Ik zal het vertellen. Het is een knipoog naar Dobby, de huiself van Harry Potter. En één van de regels van huiselven is dat ze hun vrijheid pas terugkrijgen als je een kledingstuk ontvangt van de meester. Met Dobbi zeggen wij; geef je kleding aan ons, dan heb jij de vrijheid.”

Door welke spreker ben jij geïnspireerd? En waarom?


“In het bijzonder denk ik dan aan Michael Pilarczyk en Ben Tiggelaar. En sporters in het algemeen vind ik altijd erg inspirerend. Het zijn topatleten die zo vanuit hun hart voor een doel leven. Zij hebben helemaal geen video-ondersteuning nodig. Zo geef ik ook mijn lezingen. Het moet authentiek zijn en uiteraard inspirerend.”

Ruben van Pelt Dobbi tijdens presentatie

Waar en aan wie zou je graag nog een keer jouw presentatie geven?

“Ik zou heel graag bij De Week van de Ondernemer willen spreken. Dat was de eerste keer dat ik bij een event was en dacht ‘Hoe vet zou het zijn als ik daar een keer sta.’ Daar zitten een paar duizend ondernemers die allemaal geïnspireerd willen worden.”

Wat zou je, vanuit jouw expertise, aan alle event professionals willen meegeven?

“Er zijn vaak mensen in het publiek die wel een goede vraag hebben, maar die niet durven te stellen omdat ze bijvoorbeeld te introvert zijn. Biedt deze mensen de keuze om de vraag anoniem, bijvoorbeeld via een scherm, te stellen. In wezen denk ik dat vaak de beste vragen hierdoor eigenlijk nooit gesteld worden en dat is zonde.”

Ruben van Pelt tijdens online event