Speakers & Moderators

Patrick Stoof overtuigt (als ex-miljonair) met humor én kennis

De kracht van humor voelbaar op het podium

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

In onze zoektocht naar inspiratie komen we vaak uit bij sprekers. Want laten we eerlijk zijn; een goede spreker inspireert met zijn of haar verhaal. Charismatisch vertellend worden velen in de zaal aangesproken en neemt iedereen wel een (kleine) levensles mee naar huis.

In de komende maanden gaan we in gesprek met sprekers om meer te horen over hun ervaringen op podium, met in deze tweede editie van ‘De spreker spreekt’: Patrick Stoof.

Patrick is een ervaren acteur en cabaretier en tevens bekend als ex-miljonair Hans van de Berg van de Telfort-reclame.

Kan je in een paar zinnen uitleggen waar jouw presentaties over gaan?


“Ik wil mensen laten beseffen wat de kracht van humor is. Dat doe ik als het karakter Hans van de Berg waarin ik op wat onhandige wijze de gasten inspireer om allemaal een stukje Hans in onszelf toe te laten. Oftewel, hoe je een crisistijd doorkomt als je je focust op flexibiliteit, humor en kansen zien en creëren. Een soortgelijk insteek heeft mijn verhaal als ik als mijzelf op het podium sta. Dan ligt de focus op mijn ervaring als theatertrainer en acteur over hoe belangrijk humor is in de communicatie; privé, maar juist ook op het werk.”

Patrick Stoof als typetje tijdens online event

Wat is de meest verrassende setting waarin je een presentatie gaf?

“Een tijdje terug werd ik gevraagd voor een lezing van een uur, terwijl ik normaal ongeveer 30 tot 45 minuten aanhoudt. Dat was dus best lang, maar was geweldig, want daardoor had ik meer ruimte om te improviseren. Dan haal ik het beste in mijzelf naar boven. Daarnaast vind ik het heel leuk als er een gemixte doelgroep in de zaal zit. Zo was ik laatst bij een ondernemersclub aanwezig, waarin wegenbouwers, directeuren en pandjesbazen zaten. Het is leuk te zien dat iedereen affiniteit heeft met mijn verhaal.”

Wat is een leuke vraag of reactie uit het publiek geweest?

“Mensen herkennen het karakter Hans van de Berg van tv. Als ik tijdens de lezing omschakel naar mijzelf, zien ze pas hoe het voor mij als acteur werkt. Die reacties zijn altijd heel leuk. Verder vond ik de reactie van een directeur van een grote organisatie erg fijn. Die zei namelijk dat het heel leuk en amusant was, maar dat er ook echt een verhaal in zit waar elk niveau van het bedrijf iets aan heeft. Top dat dat eruit wordt gehaald, want ik geloof dat dat waar is.”

Patrick Stoof - Quality Bookings spreker
Wouter Keuris Fotografie- Patrick Stoof - Quality Bookings spreker 5
Wouter Keuris Fotografie- Patrick Stoof - Quality Bookings spreker 2

Door welke spreker ben jij geïnspireerd? En waarom?


“Ik word eigenlijk meer geïnspireerd door mensen in het theater. Daar zit toch meer een vorm van transformeren in waar mijn theaterhart sneller van gaat kloppen. Moet ik specifiek een naam noemen dan is dat oud circusdirecteur Alex Sijm die een hele mooie manier van spreken heeft.”

Waar en aan wie zou je graag nog een keer jouw presentatie geven?

“Ow, dat is de Belastingdienst. Of elke andere organisatie die in hun werkprocessen veel te verbeteren hebben. Bedrijven voor wie het goed is om eens afstand te nemen en op een andere manier naar zaken te kijken. Weg van de strakke regels, maar het allemaal wat losser benaderen. En met humor hier en daar. Aan de andere kant van dat spectrum zijn de innovatieve organisaties die anders naar de werkelijkheid kijken. Ik vind het heel interessant dat men daar wars is van vaste patronen en vind het leuk om daar vanuit mijn perspectief een verhaal over te vertellen.”

Wat zou je, vanuit jouw expertise, aan alle event professionals willen meegeven?

“Denk minder ‘wat zou de klant willen’, maar meer ‘wat zou de klant nodig hebben’. Dat levert veel meer verrassende events op.”

Patrick Stoof - Quality Bookings spreker tijdens online event

Beeld: Wouter Keuris Fotografie