Venues

Rotterdam Ahoy toont met 50ste ABN AMRO Open de enorme mogelijkheden in sportevenementen

Een sport maken van sterke sportevenementen

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

We doen een gok dat er bijna geen enkele event professional is die nog nooit voet heeft gezet in Rotterdam Ahoy. Zij het niet als organisator van een evenement, dan is het wel voor het bezoeken van een show, een concert… of een sportevenement.

Inderdaad, het is wellicht iets minder bekend maar Rotterdam Ahoy organiseert jaarlijks meerdere grote sportevenementen waarmee ze bij de bezoekers willen scoren op beleving en meer. Wij spraken Alastair Carr; event manager bij Rotterdam Ahoy. Hij is verantwoordelijk voor onder andere de 50ste editie van ABN AMRO Open en weet ons goed te vertellen wat deze en andere sportevenementen zo bijzonder maken.

De kracht van ABN AMRO Open

Samen met toernooidirecteur Richard Krajicek en Jolanda Jansen, directeur van Rotterdam Ahoy, is Alastair verantwoordelijk voor ABN AMRO Open. Het evenement vindt voor de 50ste keer plaats en is uitgegroeid tot een plek waar niet alleen sporters graag komen, maar ook bezoekers mooie wedstrijden beleven én B2B-netwerkevents aan de orde van de dag zijn.

Voor Alastair is dit de tweede editie en was het meteen tijd voor een grote verandering in concept. “We zijn twee jaar weggeweest. Een perfect moment om nieuwe plannen door te voeren. Zo is de opzet van de hallen en het centre court aangepakt en leggen we nog meer focus op de beleving voor de gasten. Bij een bezoek aan het toernooi zit je echt On Top of Tennis. Naast dat toptennis de kern blijft, gaan we ook uit van vier kernwaarden; experience, taste, impact en connect.” Hoe ze dat bereiken? “Bij mijn vorige werkgever heb ik geleerd altijd innovatief te denken over beleving en goed te kijken hoe je mensen kunt verbinden met sport.”

Rotterdam Ahoy toont met 50ste ABN AMRO Open de enorme mogelijkheden in sportevenementen Alastair Carr

“We zijn uitgegroeid tot een veelzijdig evenement voor iedereen. In Sportsplaza zijn diverse activiteiten, zoals tennis, padel en meer die worden georganiseerd door ons in samenwerking met KNLTB. Daarnaast zijn er zeven restaurants, waaronder bekende restaurants zoals The Harbour Club en de Gele Kanarie. Verder is er een Chef’s Table waar alle Michelin-sterrenchefs van Rotterdam bij betrokken zijn.

Impact wordt gerealiseerd door de diverse maatschappelijke initiatieven die wij tijdens het toernooi initiëren, waaronder een hele leuke activatie voor de Krajicek Foundation en Esther Vergeer Foundation.

Kijkend naar de waarde connect, pakken we dat groots aan door het grootste relatiemarketing-evenement van Nederland op te zetten met onder andere een heel vipdorp waar gemiddeld zo’n 55.000 zakelijke gasten tijdens het toernooi op afkomen.

En we connecten met daggasten via de Close-app, waardoor we een complete customer journey kunnen creëren, zowel live als digitaal. Dat technische aspect wil ik ook doorvoeren tijdens het toernooi, door namelijk de insides die viewers in 150 landen krijgen ook via schermen, en de app, te delen aan de live aanwezige gasten.”

Rotterdam Ahoy toont met 50ste ABN AMRO Open de enorme mogelijkheden in sportevenementen
Rotterdam Ahoy ABN AMRO Open kind in rolstoel
Rotterdam Ahoy toont met 50ste ABN AMRO Open de enorme mogelijkheden in sportevenementen
Rotterdam Ahoy toont met 50ste ABN AMRO Open de enorme mogelijkheden in sportevenementen - foodtruck
Rotterdam Ahoy toont met 50ste ABN AMRO Open de enorme mogelijkheden in sportevenementen

Rotterdam Ahoy breed inzetbaar

Of je Rotterdam Ahoy wilt inzetten voor een beurs, een feestavond, een congres of een sportevenement. Deze locatie heeft het allemaal. Naast de vele evenementenhallen en de breed inzetbare Arena, beschikt Rotterdam Ahoy sinds afgelopen jaar over het gloednieuwe Rotterdam Ahoy Convention Centre (RACC), bestaande uit 35 zalen waar je van 2 tot 4.000 personen aanwezig kunt zijn voor een vergadering of congres of tot wel 7.842 personen voor een feestavond.

Tel daarbij op dat de locatie heel praktisch gelegen is, het in de randstad goede verbindingen heeft met NS en RET (met een directe lijn vanuit Centraal) en er enorm veel parkeerplekken zijn. Ook voor fietsen trouwens, want dat wordt steeds meer aangemoedigd… en met succes! Oja, ook qua hotels is het aanbod ruim, met in het najaar van 2023 een nieuw te openen hotel exact naast Rotterdam Ahoy.

Kortom, organiseer je een event waar men strak in het pak, lekker casual of juist uiterst sportief gekleed moet gaan, dan weet je één ding zeker: Rotterdam Ahoy helpt je graag bij jouw aanvraag en heeft alles in huis om dit tot in de puntjes te verzorgen!

Rotterdam Ahoy ABN AMRO tennistoernooi finale - Tennisimages Henk Koster
Rotterdam Ahoy ABN AMRO tennistoernooi finale
Rotterdam Ahoy ABN AMRO tennistoernooi finale - Tennisimages Henk Koster
Rotterdam Ahoy ABN AMRO tennistoernooi finale - Tennisimages Henk Koster

Beeld: Rotterdam Ahoy, Tennisimages (Henk Koster)