Poem Booth maakt met AI een gepersonaliseerd gedicht o.b.v. ter plekke gemaakte foto

Verwonder je over persoonlijke poëzie

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
Banner-Poem-Booth-2.jpg

Afgelopen jaar op Lowlands was Poem Booth voor ons dé grote verrassing. Midden tussen de verschillende podia stond ineens op het gras een futuristisch ogende spiegel. Na een druk op de knop ontstond door de magie van AI een bijzondere herinnering.

Hoe werkt dit? Hoe persoonlijk is het? En kunnen we het tweaken passend bij een event? Wij gingen op zoek naar antwoorden bij Remco Barbier die namens designstudio VOUW de Poem Booth inzet op events.

Spiegel Poem Booth

Van hackathon tot volwaardig kunstproject

Nadat met de Poem Booth een hackathon werd gewonnen, is met het verkregen budget een verbeterde 2.0-versie ontwikkeld. Het debuut daarvan was op Lowlands en sindsdien wordt deze toffe activatie op steeds meer plekken gezien. Terecht, want wat is dit een stijlvolle, nieuwsgierigmakende vorm van toffe toegankelijke kunst.

De ‘machine’ kijkt naar jou terwijl je voor het scherm staat. Het beeld wordt uitgelezen met een image to text model. De output worden gestuurd naar een large language model zodat er een persoonlijk gedicht wordt geschreven. We werken met vooraanstaande dichters, waaronder Maarten Inghels om de poëzie en AI dichter bij elkaar te brengen.

Spiegel Poem Booth 2

Software aan te passen op jouw event

Er kan veel met AI. Dus hoe ver wil je gaan? In ieder geval kunnen in de Booth prompts (instructies) zodanig ingesteld worden, dat de gedichten over een bepaald onderwerp gaan. Denk aan ‘een onderwerp; klimaatverandering’ of type event; ‘jubileum bedrijf X’ of ‘bedrijfsmissie; zoals Sharing the bright side of live’. Ook goed om te weten; de activatie is in bijna iedere taal inzetbaar.

Sharing is caring

De Poem Booth betovert door snelheid: twee gedichten per minuut. De magie gaat verder; de gedichten die de foto’s begeleiden, kunnen moeiteloos online gedeeld worden. Via Instagram, Whatsapp, whatever. Deel bijzondere momenten en de bijpassende poëzie met de wereld. Verspreid de vreugde van een bijzonder verhaal met slechts een klik!

Het gave is dat de Poem Booth nooit uit-ontwikkeld is. De observaties worden steeds beter, waardoor de gedichten steeds persoonlijker worden. We zijn benieuwd welk gedicht hij voor jou schrijft!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door VOUW (@vouwstudio)

Beeld: Poem Booth