Concept & Strategy

Operation Pandora zet nieuwe standaard in immersive experience; Nederlandse trots op internationaal niveau!

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Ruim drie jaar geleden schreven we over Operation Pandora; een levensechte sciencefiction-beleving die zo uniek is dat ‘de top van de industrie’ erbij betrokken is. Inmiddels zijn we een paar jaar verder en staat dit krankzinnig gave idee gepland om medio 2025 live te gaan. Wow! 

Ja, we kunnen enthousiast schrijven over dingen die we tof vinden. Maar geloof ons. Als maar de helft werkelijkheid wordt van wat er wordt beloofd, dan wordt dit dé experience die je als event professional moet meemaken. Nederlandse trots pur sang. 

Next level immersive experience

We zijn wars van het gebruik van de term ‘immersive experience’. Het wordt te vaak gebruikt voor belevingen die op zijn zachtst gezegd matig zijn. Daar zijn we nu niet bang voor. Het is een revolutionair plan waarbij de kracht hem zit in de kruisbestuiving tussen de pretpark industrie en de film industrie. De intentsiteit van een spectaculaire attractie gecombineerd met het spannende en meeslepende verhaal uit een Hollywood-film. 

Operation Pandora staat aan de frontlinies van een wereldwijde ‘experience’ revolutie. Er wordt gebruikgemaakt van een innovatieve vorm (experience design) en traditionele kennis (klassieke dramaturgie) om mainstream media (film/ theater/ videogames) te transformeren naar een nieuwe manier om drama te beleven: Operation Pandora. Absoluut uniek en baanbrekend op internationaal niveau. Er wordt verwacht dat het concept het begin zal zijn van een nieuwe industrie, de bioscoop van de toekomst. Nu gaan we nog naar de film en zit je in het donker passief naar een scherm te kijken, maar straks stap je letterlijk in de levensechte wereld van die film om het verhaal zélf mee te maken (het is dus géén VR). In de video wordt duidelijk hoe grensverleggend het plan is.

Storyline

Operation Pandora is een echte, fysieke arena die deelnemers kunnen betreden, waarin zij de hoofdrolspelers worden in een verhaal gedreven ervaring. De filosofie is om absolute en volledige ‘immersiveness’ te creëren door maximaal realisme en 100% geloofwaardigheid. Daarbij daal je tweeduizend meter af naar een enorm ondergronds research centrum waar de afgelopen 36 uur geen contact meer mee is geweest. Jij en je vrienden gaan embedded mee met een militaire missie om te kijken wat er aan de hand is. Maar als je erachter komt wat er is gebeurt heb je nog maar één doel, weer levend terug naar de oppervlakte komen.

Operation Pandora Virtual Experience 2

Operation Pandora is geen VR, alles wat je ziet en meemaakt is 100% echt. Je kunt het aanraken, ruiken en voelen.

Het gave is dat je na afloop van de experience in de recovery room de film gaat terugkijken van je eigen beleving. Ook slim; je kunt de experience in elke taal beleven, want alle karakters zijn AI-driven. Hoe tof is dat?! Wat je zoal gaat meemaken? We hebben het één en ander gehoord en geloof ons; het liefst delen we het met jullie, want wat klinkt dit supergaaf. Maar volledig onbevangen beleven geeft nog meer impact, dus we houden plechtig onze mond.

Operation Pandora Virtual Experience 4
Operation Pandora Virtual Experience
Operation Pandora Virtual Experience 3
Operation Pandora Virtual Experience --
Operation Pandora Virtual Experience VR
Operation Pandora Virtual Experience -

Wil jij mede-eigenaar worden van Operation Pandora?

De plannen zijn ambitieus maar gedegen. De partners en leveranciers zeer ervaren en met indrukwekkende trackrecords. De eerste vestiging in Nederland zal als proof of concept dienen voor internationale franchisenemers, want het plan is om om de komende 10 jaar tussen de 50 en 70 locaties wereldwijd te openen.

Bij zo’n enorm plan hoort ook een substantiele investering. Vanuit de overheid is er een fiscale stimuleringsregeling aan het project toegekend waardoor het als particulier interessant wordt om in Operation Pandora te investeren. Je kunt je inleg in het project in zijn geheel aftrekken van je inkomen waardoor je bijna de helft van je inleg terugkrijgt én een goed rendement krijgt (van bijna 9%) op je gehele oorspronkelijke inleg. Dus als je €10.000 zou investeren krijg je sowieso (maximaal) €4.840 terug van de belastingdienst én bijna 9% jaarlijks rendement op je €10.000. 

Als je interesse hebt om mee te investeren kun je alle informatie die je nodig hebt hier vinden op de website van Eurogroei, het bedrijf dat de financiering begeleidt. Geloof jij als event professional in dit concept en wil je mede-eigenaar worden, dan kan je meedoen met participaties van €5.000,- (minimaal twee participaties). Wacht niet te lang want de financiering sluit zodra alle participaties zijn uitgegeven. Als investeerder krijg je ook allerlei leuke voordelen zoals bijvoorbeeld de ervaring als allereerste kunnen meemaken en een exclusief bezoek achter de schermen bij de bouw van het megaproject. 

Wij kunnen in ieder geval niet wachten tot volgend jaar als we de eerste stappen gaan zetten in de wereld van Operation Pandora en daarmee de introductie meemaken van een nieuwe manier van verhalen vertellen!

Beeld: Operation Pandora