Op zoek naar sprekers uit de sport?

Tijd voor een time-out; je vindt ze zier!

topspreker sport - Bjorn kuipers - spreker - scoren - scheidsrechter - keynote

Zoek je naar het antwoord op de vraag wat het verschil is tussen een winnaar en een kampioen? Of wil je de energie van een elftal ervaren in de zaal? Niet perse iedere sporter kan de link maken tussen sport en business, maar degenen die het kunnen wil je zeker als spreker op jouw podium. Waarom? Zij leveren altijd een topprestatie, het zijn vaak al bevlogen sprekers van nature en daarbij brengen ze ook nog een winnaarsmentaliteit over op het publiek. Om je een beetje op gang te helpen, geven we hieronder 5 sprekers uit de sport. 

  1. Marc Lammers als spreker of motivator

 Wie een rijtje topsprekers opnoemt, laat ongetwijfeld Marc Lammers ook de revue passeren. Gepokt en gemazeld als spreker, is deze oud-bondscoach van het Nederlands dameshockeyteam veelvuldig op het podium te zien. En terecht, want de energie die hij uitstraalt heeft een groot effect op de luisteraars. Hebben jouw medewerkers of doelgroep een boost nodig, dan heb je Marc nodig!

topsprekers Sport | event inspiraton | speakers | marc lammers Spreker: Marc Lammers
  1. Björn Kuipers inzetten als spreker is gegarandeerd scoren

Het zal je maar gebeuren; 90 minuten opperst geconcentreerd moeten zijn en vanwege één kleine menselijke fout door tigduizend voetbalfans worden uitgefloten. En ook op social media voor allerlei ziektes uitgemaakt. Björn Kuipers moet het elke week doorstaan. En hoe?! Björn behoort tot de top van scheidsrechters, wereldwijd. Een beroep dat je alleen behoorlijk kunt uitvoeren als je kunt presteren onder druk én een kei bent in communiceren.

topsprekers sport - Bjorn Kuipers in actie spreker - scoren - scheidsrechter - keynote Spreker: Björn Kuipers | Beeld: SportsSpeakers
  1. Maarten van der Wijden: wereldkampioen vertellen

Er zijn maar weinig sprekers waarvan je zo erg hoopt dat zijn spreektijd nog niet voorbij is. Maarten is er zo eentje. De inmiddels tot officieuze nationale held benoemde zwemkoning, weet ook op het podium harten te veroveren. Enthousiasme, relativering en inlevingsvermogen gaan hand in hand wanneer Maarten over zijn levensdoelen vertelt. Centraal daarin staat zijn plan die vele jaren van zijn leven beheerste; Olympisch Kampioen op de 10 kilometer openwaterzwemmen.

topspreker - event inspiration | maarten van der Weijden | gespot Spreker: Maarten van der Wijden
  1. Michaela DePrince danst met de sterren en spreekt de sterren van de hemel

Michaela DePrince is ballerina bij het Nationale Ballet, danst in de clip van Beyoncé en maakt een film met Madonna. Maar ze is ook ambassadeur bij War Child en kampt met een trauma dat ze overhield aan haar jeugd in het door oorlog geteisterde Sierra Leone. In haar biografie ‘Taking Flight’ doet ze een boekje open over die verschrikkelijke tijd en over haar verbazingwekkende levenspad richting vermaard balletdanseres. Toen ze haar achillespees scheurde en niet meer kon dansen, besloot ze op een andere manier het podium te betreden: als spreker met een hoopvolle boodschap. 

  1. Een podiumplek voor Erben Wennemars tijdens jouw event

We kunnen allemaal winnaars worden, maar slechts sommigen zijn echt kampioen. Een bijzondere conclusie die de meervoudig wereldkampioen terecht trekt, en die onderbouwt door één belangrijk verschil te onderstrepen. De wil om te winnen, het gevoel achter de missie: dat is wat van winnaars kampioenen maakt.

Lezing Presentatie Erben Wennemars | topsprekers | keynote Spreker: Erben Wennemars | Beeld: Sportspeakers

Zoek je een spreker uit een andere sector; muziek, business, neurospsychologie of iets heel anders? Zie hier nog meer inspirerende keynotes voor jouw event of congres.