Onterecht in de gevangenis; terecht een aangrijpend verhaal!

Hoe 400 brieven van zijn moeder Joseph Oubelkas sterk hielden

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
Presentatie Joseph Oubelkas events congres

Je hebt sprekers en je hebt sprekers. Joseph Oubelkas is er eentje die in de categorie ‘ontroerend’ valt met een hoofdletter O. Zijn persoonlijke levensverhaal is verschrikkelijk, maar tegelijkertijd hoopvol. Hij zat meer dan vier jaar onschuldig opgesloten in verschillende gevangenissen in Marokko. Het enige wat hem overeind hielp waren de 400 brieven die zijn moeder hem stuurde.

Hij spreekt levendig, met passie, enthousiasme en zelfs humor over zijn levensveranderende ervaring. Joseph weet lezers te inspireren en doen inzien dat angst niet moet regeren.

LEES OOK: Kleine sprekers met grote impact

Van lijden naar leiden

Als jongste IT-ingenieur van Nederland richtte Joseph op twintigjarige leeftijd een eigen IT-bedrijf op. De carriere verliep voorspoedig totdat hij tijdens een zakenreis in Marokko in een onwerkelijke nachtmerrie terechtkwam. Zonder enig bewijs of justitieel onderzoek werd hij op 24-jarige leeftijd onschuldig veroordeeld tot tien jaar celstraf.

Als spreker neemt Joseph iedereen mee in de harde feiten die zijn ervaring hebben gekend. Onrechtvaardig, onwaarschijnlijk, maar vooral hoopvol door de duizenden brieven en kaarten van vrienden, kennissen en onbekenden. Het was echter zijn moeder die de meeste kleur aan zijn bestaan gaf. Vierhonderd brieven in de periode van 2004 tot 2009; elk opbeurend, positief en vooral… gericht op focus en doelen. Een zeer waardevol advies, bleek niet alleen tijdens het gevangenschap, maar ook daarna!

Joseph is niet ongelukkiger, maar juist gelukkiger teruggekeerd uit Marokko. Dit ondanks alle ontberingen die hij heeft moeten doorstaan. Ben jij hiertoe in staat of zou angst overheersen? Ervaar zijn verhaal en oordeel zelf!

Live beleven heeft veel meer impact, maar hieronder kun je kijken naar een registratie van zijn presentatie (let wel; de kwaliteit van de opnamen zijn niet ‘je van het’ (ook dat is een vak), maar het geeft gelukkig wel een goed beeld van het mooie verhaal wat Joseph te vertellen heeft.

Beeld: Joseph Oubelkas