Venues

Nieuw themajaar in Nederlands Openluchtmuseum biedt volop kansen voor jouw event

Zorgeloze evenementen met ‘zorg voor elkaar’

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Het Nederlands Openluchtmuseum ziet het als haar taak om maatschappelijke situaties onder de aandacht te brengen. Waar vorig jaar het thema ‘vrijheid’ was, is dit jaar gekozen voor ‘Zorg voor elkaar!’. Een waardevol onderwerp waarin naar verleden, heden en toekomst gekeken wordt.

Niet alleen interessant voor bezoekers van het museum, maar ook als haakje voor jouw evenement of bijeenkomst.

Hoe zorgen we voor elkaar?

Dit jaar gaat het Nederlands Openluchtmuseum in gesprek met bezoekers over hoe we zorgen voor elkaar. Vroeger, nu en in de toekomst. Naar wie gaat jouw zorg uit? Kook jij wel eens een extra bordje voor die eenzame buurvrouw? Ook krijgen we een inkijkje over hoe zorg is geregeld in de gemeenschap van reizigers (woonwagenbewoners). Hoe zou je zelf het liefst behandelt worden als je afhankelijk bent van zorg? Interessante vragen over een thema dat je op verschillende plekken in het museum tegenkomt.

Nederlands Openluchtmuseum - bbq foodtrucks
Nederlands Openluchtmuseum - Mensen op het terras
Nederlands Openluchtmuseum - medewerkster voor de klas

Dit museum zorgt voor beleving

Bij de entree komt een bijzonder participatief kunstwerk over, door en voor mantelzorgers, dat een jaar lang wordt aangevuld door bezoekers. Ook interessant om je eigen zorgverhaal daar achter te laten als energieke start van het programma.

In de Wagenhal komt een tentoonstelling over gehandicaptenzorg waarin vier jonge mensen met een beperking in videoportretten over hun ervaringen op het gebied van werk en relaties vertellen. Eindigend met tips van ervaringsdeskundigen voor praktische handvatten. Interessant voor instellingen in de zorgsector.

Of schrijf bij ‘zorg voor elkaartje’ een kaartje en stuur deze naar iemand die wat extra zorg kan gebruiken. Een mooie actie om meer verdieping te geven aan je eventprogramma! En zo valt er nog veel meer te beleven!

Nederlands Openluchtmuseum - medewerkster met bezoekers
Nederlands Openluchtmuseum - medewerker die iets uitlegt aan kinderen

Maatschappelijke betrokkenheid

Kies je voor het Nederlands Openluchtmuseum als evenementenlocatie, dan kies je voor een locatie die het Nederlands erfgoed hoog in het vaandel heeft staan. Een plek van 44 hectare waar om elke hoek een uniek en authentiek gebouw staat.

Het betekent dat veel uiteenlopende organisaties er raakvlakken hebben. Een agrarische organisatie die de boerengeschiedenis wil herbeleven, een transportbedrijf dat het vervoer van vroeger wil ervaren of een ijzerfabriek die wil laten zien hoe het ambacht in het verleden bedreven werd. Alle verhalen die hier liggen, kan je koppelen aan een evenement. Tel daar het thema van dit jaar bij op en dan weten we zeker dat ook jij binnenkort het Nederlands Openluchtmuseum op jouw shortlist hebt staan! Ben je op locatiebezoek, dan zorgt het eventteam er ongetwijfeld voor dat je helemaal overtuigd raakt!

Nederlands Openluchtmuseum - Krommenie-Babet-Hogervorst
Nederlands Openluchtmuseum - kroeg Tante-Stien-Babet-Hogervorst-
Nederlands Openluchtmuseum - Canon-terras-Babet-Hogervorst
Nederlands Openluchtmuseum - Picknickweide-Babet-Hogervorst
Nederlands Openluchtmuseum gebouw Budel-Babet-Hogervorst
Nederlands Openluchtmuseum - Bierbrouwerij-Babet-Hogervorst

Beeld: Babet Hogervorst en Nederlands Openluchtmuseum