Venues

“Boek een ruimte bij het Nederlands Openluchtmuseum en krijg er gratis een uniek park bij!”

De reactie van deze opdrachtgever zegt alles over deze bijzondere locatie.

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
Nederlands Openluchtmuseum - event

In de afgelopen twee artikelen schreven we over de bijzondere uiteenlopende mogelijkheden bij Nederlands Openluchtmuseum. En terecht, want van deze locatie is er maar één en dat zorgt voor een unieke dimensie tijdens jouw event. We vroegen aan het Nederlands Openluchtmuseum of we een opdrachtgever mochten bellen om te checken wat zij van deze eventlocatie en de samenwerking vonden.

Enkele dagen later was ik in gesprek met Danny van Zetten, eigenaar van Viande Durable, een vleesimporteur. Hij bleek net zo vol trots te spreken over zijn eigen organisatie als over het event!

Nederlands Openluchtmuseum - Viande event

Eigen product verwerkt in catering

Aanleiding voor het event was de lancering van een nieuw duurzaam vleeslabel. Hiervoor werden 350 Nederlandse retailers en bestaande relaties uitgenodigd voor een mooie avond in Loods Goes in het Nederlands Openluchtmuseum.

Waarom koos Danny voor deze locatie? “We zochten een plek die tot de verbeelding sprak en die een link heeft met onze werkzaamheden. Dat was perfect op deze locatie, want zowel de landbouw- als het duurzaamheidsaspect komen hier terug. Daarnaast hadden we best veel buitenlandse gasten die het prachtig vonden om een mooi beeld van de geschiedenis van Nederland te krijgen.”

Danny vervolgt: “Het bijzondere van Loods Goes is dat deze locatie nieuw leven is ingeblazen, maar je nog steeds de authentieke elementen terugziet. Na de daadwerkelijke productintroductie op het podium, was het tijd om van onze vleeswaren te genieten. De cateraar had ze op heerlijke wijze verwerkt in diverse gerechten. De sfeer was heel goed. Sterker nog, het is anderhalf uur uitgelopen, omdat het zo gezellig was.”

Nederlands Openluchtmuseum - tap - bar
Nederlands Openluchtmuseum - rode stoeltjes - schuur

Ben minder bescheiden als locatie, want het is uniek

Op de vraag hoe hij de samenwerking ervaarde, antwoordde Danny: “Wat ik zo fijn vond is dat je echt het gevoel hebt dat ze moeite voor je nemen. Dat was al vanaf het eerste contact, tijdens de rondleiding en ook zeker tijdens de avond zelf. Tijdens het event zijn niet alleen de gasten, maar ook wij als organisatie van voor tot achter in de watten gelegd. Er werd nergens op bezuinigd.”

Wat hij het meest bijzondere vond? Danny: “Ik vind dat de kosten zeer netjes zijn. Qua prijsstelling betaalden we net zoveel als wanneer we een grote zaal zouden afhuren ergens. En nu krijg je er het hele Openluchtmuseum bij. Alleen al de aanlooproute vanaf de entree naar Loods Goes is een beleving met onder andere de oude Stolpboerderij en de tram. Op de terugweg was het nog mooier, toen het park gesloten was en alle gebouwen op de looproute nog uitgelicht waren.”

Hij schreeuwt het bijna uit van enthousiasme om voor jouw volgende event eens een bezoek te brengen aan deze locatie; “Het Nederlands Openluchtmuseum mag echt minder bescheiden zijn, want ze hebben iets unieks in handen!”

Als we Danny moeten geloven is het verstandig om een locatiebezoek in te plannen. Pak je meteen een stuk Hollandse geschiedenis mee!

Beeld: Nederlands Openluchtmuseum