Concept & Strategy

Met opleiding Professional Event Management behaal je in 2024 meteen jouw eerste goede voornemen

Volg 2.000 anderen op weg naar meer eventkennis

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Dat de evenementenbranche de mooiste plek is om te werken, dat weten gelukkig velen. Maar bij het organiseren komt vaak veel meer kijken dan enkel de uitvoering. En precies daar komt kennisverdieping voor eventmanagers om de hoek kijken. Want welke duurzamere keuzes kan je maken, hoe gebruik je Storytelling voor je concept en hoe draagt je evenement bij aan de organisatiedoelstellingen?

Om precies die reden is Master in Event Management (MiEM) jaren geleden begonnen. Inmiddels voortgezet bij Eventacademy, kan je op alle niveaus instappen. Wie deelneemt gaat er gegarandeerd met veel praktische inzichten, theoretische kaders én een nieuw netwerk vandaan!

Het eventhuis; elke verdieping meer verdieping

Eventacademy biedt in totaal vier leergangen die inspelen op de specifieke behoeftes op je werk. Op deze manier kan elke eventprofessional ‘studeren en leren om te excelleren’. Of je nou een beginnende professional bent of al jarenlange ervaring hebt; de programma’s zijn zo ontworpen om jou te helpen. Waarin? In het bieden van antwoorden op de vragen die in jouw dagelijkse praktijk spelen tot en met het oplossen van uitdagende strategische event vraagstukken.

Masters in Eventmanagement - diploma uitreiking
Masters in Eventmanagement - diploma uitreiking

Stap in de voetstappen van 2.000 andere eventprofessionals

Het zijn aantallen die ons hoofd een beetje doen dollen; al ruim 2.000 eventprofessionals hebben de opleiding Professional Event Management succesvol afgerond. Wow, dat zegt genoeg over de kwaliteit van het programma.

Alexandra Fischer, Community Manager bij MiEM: “Wat we terugkrijgen is dat men zoveel meerwaarde in onze leergang ziet, omdat we werken met gerenommeerde vakdocenten en ons programma continu aanpassen aan de laatste ontwikkelingen. Zo worden nu ook de thema’s duurzaamheid en externe eventrisico’s meegenomen. Perfect voor event professionals die enige ervaring hebben, maar theoretische onderbouwing zoeken.”

In vier collegedagen krijg je samen in een ‘klas’ met andere event professionals alle kennis die je nodig hebt. Deze pas je binnen kleinere groepjes toe op het concept dat je voor een aangedragen opdrachtgever ontwikkelt. Precies, lekker hands on de theorie in de praktijk doorvoeren. Op de vijfde dag pitch je het idee daadwerkelijk aan de opdrachtgever en een jury. In het verleden werden concepten als zeer goed beoordeeld en heeft een opdrachtgever er zelfs voor gekozen het volledig uit te voeren. Een groter compliment kan je niet krijgen!

Masters in Eventmanagement - diploma uitreiking

Niet alleen kennis, maar ook maatjes voor het leven

“Het mooie van de opleiding Professional Event Management (PEM) is dat de deelnemers ook in groepsverband aan een projectplan werken. Door die intensieve samenwerking vindt er een hechte groepsvorming plaats. De deelnemers noemen zich PEM-mers en zoeken elkaar zelfs in de jaren daarna nog regelmatig op. Ook buiten het alumniprogramma dat wij aanbieden.” Dat noemen we nog eens sparringpartners for life!

Een groot deel van de deelnemers kiest ervoor om ook meteen de vervolgopleiding te volgen. Mede omdat bij het behalen van de leergangen Professional Event Management én Advanced Event Management de EMa-status verworven wordt. Daarmee ben je een certified event professional, wat natuurlijk nog meer deuren opent. Je krijgt zelfs een EMb-status als je ook Strategisch Event Management hebt afgerond.

Masters in Eventmanagement - diploma uitreiking
Masters in Eventmanagement - diploma uitreiking

Op 5 maart 2024 start nieuwe Professional Event Management

Slechts twee keer per jaar start de PEM-opleiding. Wil jij 2024 sterk en vooral met meer kennis(en) beginnen, dan is dit het perfecte moment om je aan te melden. Je verrijkt niet alleen jezelf, maar ook de hele branche. Dus check hier alle informatie en ga ervoor.

Beeld: MiEM