Ludiek én maatschappelijk verantwoord programmeren doe je met Partofit!

Hoe inclusief is jouw evenement?

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Partofit is ontstaan vanuit de onterechte gedachte dat mensen met een beperking door de samenleving worden gezien als beperkt, terwijl ze juist enorm veel talent bezitten. Door deze uitsluiting gaat veel verwondering en inspiratie verloren. Dit is echt zonde, want wanneer je een beperking juist als inspiratiebron gebruikt, worden er enorm veel mogelijkheden zichtbaar.

In een tijd waarin ‘inclusiehot topic is, ontbreekt vaak één ding op het programma en dat zijn artiesten met een beperking. Partofit ontwikkelt culturele producties, workshops en randprogrammering met een maatschappelijke impact en zet deze in op evenementen en festivals. Oftewel, maatschappelijk verantwoord programmeren!

Festivalsafari

Een festivalbezoeker die deelneemt aan de Festivalsafari kijkt daarna geheid met een frisse blik naar de wereld. De acteurs (één met en één zonder een beperking), meesters in improvisatietheater, geven korte voorstellingen waarbij ze zich laten inspireren door wat ze onderweg tegenkomen.

Bucketdrum Workshop

Johan heeft een speciale vorm van autisme waardoor hij een in de wereld uniek superstrak gevoel voor ritme heeft. Samen met Bennie deelt hij een enorme passie voor het drummen. Met een flinke stapel emmers en een nog grotere stapel enthousiasme, krijgen ze iedereen los.

I am REDO

Redouan Ait Chitt, beter bekend als REDO, is een professioneel danser en spreker die de hele wereld over reist voor shows, workshops, lezingen en competities. Tijdens zijn lezingen spreekt REDO over het omgaan met tegenslagen en hoe je van een ‘zwakte’ je kracht kunt maken. Een persoonlijk verhaal over vooroordelen, diversiteit, het geloof in eigen kunnen en het denken in mogelijkheden. REDO is uniek in zijn performance, zowel als danser, als spreker en ontving bijvoorbeeld in 2019 de hoogste onderscheiding in de Nederlandse dans, in de categorie ‘meest indrukwekkende dansprestatie’.

Blinde Liefde voor Salsa

Bij een dans als de salsa is het gevoel vele malen belangrijker dan het zicht. Logisch dus als de docent blind is en de deelnemers geblinddoekt. Inderdaad, Annemarie Nodelijk is opgegroeid met salsa. Op latere leeftijd werd ze plotseling slechtziend door een hersentumor. Het deed geen afbreuk aan de liefde voor dans. Sterker nog; ze begon haar eigen dansschool en geeft workshops op locatie. Een unieke ervaring die je blind volgt!

Duurzame evenementen worden de standaard, dus ga voor maatschappelijk verantwoord programmeren, lees je in en be Partofit!

Partofit Festivalsafari

Beeld: Partofit