Stage & Event Design

Logistieke uitdaging voor Unlimited Productions is geen (donatie)punt

In acht weken van aanvraag tot uitvoer

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Het kan je niet ontgaan zijn; op Koningsdag was het kruispunt tussen de Vijzelgracht en Prinsengracht in Amsterdam omgebouwd tot een donatiepunt voor statiegeldverpakkingen. Onder de noemer ‘Holle Dolle Donnie’ zorgde Statiegeld Nederland voor een pakkende activatie die veel bekijks kreeg.

Gaaf natuurlijk, maar achter dit toffe concept ging een logistieke uitdaging vooraf. Niet voor niets dat creative agency Gardeners Unlimited Productions heeft gevraagd hen te helpen, waardoor dit project op het water vloeiend verliep!

Unlimited Productions

‘Voor al jouw aanvragen’

Zelf kennen we Unlimited Productions hoofdzakelijk van de immense producties, waaronder de mega concerten voor artiesten, internationale summits en grote privé-aangelegenheden waar vaak niet eens over geschreven mag worden. We waren daarom even zo verrast als enthousiast dat dit productiebedrijf werd ingezet voor Holle Dolle Donnie. Het bewijst dat hun kennis en creativiteit echt ‘voor alle aanvragen’ kan worden ingezet. Jij hebt een logistieke uitdaging, Unlimited Productions heeft de oplossing.

Een kwartslag draaien

“Pas eind februari kwam Gardeners definitief bij ons op de lijn. Binnen acht weken hebben we het hele project opgezet en uitgevoerd, inclusief vergunningstraject,” aldus Rik Audenaert, project manager bij Unlimited Productions. “Dat was nooit gelukt zonder de medewerking van alle betrokken partijen en de gemeente. Iedereen zag de meerwaarde van deze activatie; mede omdat de opbrengst van de statiegeld verpakkingen naar de dak- en thuislozen in Amsterdam ging. Uiteindelijk zijn er meer dan 30.000 lege blikjes en flesjes opgehaald.” 

“De aanvraag begon vanuit een conceptvisualisatie van Gardeners met daarin het hoofd van Donnie op een willekeurige Amsterdamse brug. Samen met Gardeners zijn we gaan bepalen welke brug het meest geschikt was. Daarbij was het van belang dat er ruimte was voor een klein productiedorp en om de stellage te draaien. Alles moest namelijk op pontons worden opgebouwd, omdat we de brug niet meerdere dagen konden bezetten. Na flink wat rekenwerk en renderingen tekenen, bleek dat het mogelijk was om de stellage op de pontons een kwartslag te draaien en het middenstuk in het midden van de nacht kon worden aangepast, zodat de scheepvaart er binnen de kortste keren weer doorheen kon varen en de stad zo min mogelijk overlast ervan ondervond.”

Unlimited Productions

Geen uitdaging uit de weg

Niet enkel het transport over water van de pontons, layer constructie en decoratie panelen was een logistieke uitdaging. Ook het drukke verkeer op de Prinsengracht moest veilig zijn weg kunnen vervolgen tijdens de op- en afbouw. Evenals dat het team tijdens de enorme drukte op Koningsdag veilig moest kunnen werken. Gelukkig weet  Unlimited Productions daar wel raad mee. Van verkeersbegeleiders tot hekwerk en van stroom tot veiligheidsvoorzieningen zoals brandblussers en nooduitgangbanners. Het was er allemaal.

Unlimited Productions

Eén op één

In slechts een paar weken moest een basisidee worden omgezet in een daadwerkelijk uitvoerbaar plan. Wat we knap vinden is dat de rendering en het uiteindelijke resultaat nagenoeg identiek zijn. Het moet toch een kick geven om in zo’n korte tijd iets neer te kunnen zetten en je door de jarenlange ervaring de eindopdrachtgever vanaf de start kunt laten zien hoe het eindproduct eruit komt te zien. 

Dat geeft ‘unlimited’ veel vertrouwen!

Beeld: Gardeners / Unlimited Productions