Koninklijke Mixed Reality Experience

Van traditioneel naar virtueel: Koningsdag 2021 met Philips

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
Koninklijke familie met virtuele vrouw en presentatrice tijdens event Philips Live Legends

Een Koninklijke stoet door een rood-wit-blauw versierde binnenstad, koekhappen onder luid gejuich van het oranje geklede publiek. Door de huidige (corona)omstandigheden zat het er ook dit jaar nog niet in tijdens Koningsdag.

Maar hoe vier je dan toch een nationaal verjaardagsfeest? Innovatie, technologie en design vormden samen het antwoord op deze vraag en dan kom je al snel uit bij Eindhoven. Koning Willem Alexander, Koningin Maxima en de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane bezochten High Tech Campus Eindhoven en de tour bracht hen o.a. bij de Innovation Hub van Philips.

Virtueel verjaardagscadeau

Het verjaardagscadeau van Philips aan de Koning moest een unieke, blijvende herinnering worden. Het Koninklijk gezin stapte samen met het gezondheidstechnologie bedrijf virtueel in de toekomst van de zorg. Experience Design Studio Live Legends ontwikkelde hiervoor in samenwerking met de creatieve bureaus Verwiel en Likewise een Mixed-Reality Experience.

Koninklijke Mixed Reality Experience - Projectie van operatietafel voor Koninklijke familie - Live Legends

Ad de Haan, Creative Director van Live Legends vertelt daarover: “Philips gaf ons de uitdaging om een unieke experience te ontwikkelen voor het Koninklijk gezin. Deze mocht slechts een paar minuten duren, rekening houdend met strikte protocollen en niet te vergeten, het werd live uitgezonden op nationale televisie. Storytelling vormt altijd de basis bij het ontwikkelen van een goede experience. Samen met Pascale de Wijs van Likewise bedachten we de verhaallijn”.

Pascale: “We wilden het verhaal van de toekomst vertellen. Door innovatie en technologie verbetert Philips dagelijks de gezondheid van mensen. Het bedrijf is dan ook nauw verbonden met de gezondheidszorg. Dus ook dat moest onderdeel van het verhaal worden.”

Mixed-Reality

De toekomst en de innovaties van Philips werden in beeld gebracht door Mixed-Reality. Allereerst werd uitgelegd wat innovatie is en vervolgens verscheen de Digitale Tweeling in beeld. Dat is een virtuele kopie van een persoon op basis van allerlei medische data. Deze technologie maakt het in de toekomst o.a. mogelijk om behandelingen te simuleren.

Ad de Haan: “Mixed-Reality brengt de werkelijke en de virtuele wereld bij elkaar. Digitale objecten (driedimensionale beelden) verschijnen echt in de ruimte waar je staat. De Digitale Tweeling stond door deze technologie echt naast het Koninklijk gezin. Dat leverde indrukwekkende beelden op. Ook lieten we Koning Willem Alexander symbolisch een virtuele hartoperatie uitvoeren. Mixed-Reality maakt interactie mogelijk en zal in de toekomst steeds meer onderdeel worden van bedrijfsprocessen, niet alleen binnen de zorgsector.”

Als afsluiting maakte Philips samen met het Koninklijk gezin een virtueel en hartverwarmend dank gebaar naar de zorgmedewerkers in de regio. Zo leverde Koningsdag 2021 een unieke, blijvende herinnering op. Voor zowel de Koning en zijn familie als de kijkers thuis.

Koninklijke Mixed Reality Experience - Koninklijke familie die een hartgebaar maakt tijdens virtual meeting met ziekenhuismedewerkers - Live Legends
Koninklijke Mixed Reality Experience - Virtuele vrouw tijdens presentatie aan Koninklijke familie - Live Legends
Koninklijke Mixed Reality Experience - Koninklijke familie tijdens virtual event - Live Legends
Koninklijke Mixed Reality Experience - Koninklijke familie die hartje geeft aan de zorg - live legends en Philips

Beeld: Live Legends