Venues

Kasteel Rijnhuizen is een onontdekte parel met talloze mogelijkheden

Genieten in een oase van rust

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Heb je al van landgoed Kasteel Rijnhuizen gehoord? Een naar eigen zeggen betoverende evenementenlocatie in Nieuwegein die tot op heden verborgen is gehouden voor het grote publiek.

Wij mochten afgelopen week de feestelijke opening bijwonen en daarmee als één van de eerste bezoekers deze locatie ontdekken. En dat deden we! Want wat een toffe locatie voor tal van evenementen. Waarom? Lees snel verder…

Ineens in je eigen eventbubbel

Op 5 minuten rijden van de snelweg beland je in een groene oase van rust zodra je de toegangspoort doorrijdt. Door de mooie laan rijdend parkeerden we halverwege de auto om vervolgens door de Swingende Stamtafel van De Feestcaravan naar de ingang te worden gereden. Een super kort ritje – want prima lopend te doen – maar wel meteen een goede binnenkomer!

De hoek om rijdend zien we het uit 1200 daterende landgoed tussen twee mooie koetshuizen opdoemen. Wow, het is echt een plaatje. Temeer omdat de statigheid van het kasteel een prachtig contrast geeft met het intieme door bomen omringde pleintje. Zoals we gewend zijn van preferred partner Food, Jazz & DJ’s worden we meteen rijkelijk verwend met een heerlijke cocktail en een welkomstbite. Als alle gasten aanwezig zijn, proosten we met zijn allen op deze nieuwe eventlocatie en mogen we op ontdekkingsreis.

Opening Kasteel Rijnhuizen
Opening Kasteel Rijnhuizen
Opening Kasteel Rijnhuizen
Opening Kasteel Rijnhuizen
Opening Kasteel Rijnhuizen

Tal van buiten mogelijkheden

En ontdekken deden we, want er was genoeg te beleven. Food, Jazz & DJ’s had naast zijn eigen keuken tevens diverse partners benaderd voor culinaire verrassingen, muzikale entertainment en sportieve momenten. Door deze tactisch in de verschillende ruimtes en in omliggende park te plaatsen konden we spelenderwijs achterhalen wat er bij Kasteel Rijnhuizen allemaal mogelijk is. Loop je met ons mee?

Het groene landgoed is ontworpen in 19e eeuwse landschapsstijl en ligt aan het water van Jutphaas. Tip; gasten kunnen al borrelend met een boot aanmeren vanuit bijvoorbeeld Utrecht. Bij aankomst kan men dan meteen genieten van een welkomstdrankje geserveerd vanuit het intieme historische theehuisje. Wandelend door de weelderige tuinen loop je in enkele minuten langs de gracht rondom het kasteel. Sups en kano’s zijn aanwezig voor de sportievelingen. Bang voor een nat pak lopen we snel door, nadenkend over alle mogelijkheden voor teambuilding, break-out(door) sessies in het gras of BBQ bij de vuurkuil verstopt in de tuin.

Opening Kasteel Rijnhuizen
Opening Kasteel Rijnhuizen

Vergaderen, feesten en borrelen

Niet alleen buiten, maar ook binnen is er genoeg ruimte voor uiteenlopende evenementen. Naast het kasteel staan twee prachtige koetshuizen. Koetshuis Noord heeft een comfortabel ingerichte beneden- en bovenverdieping voorzien van moderne faciliteiten voor maximaal 40 personen. Koetshuis Zuid is zelfs een stuk groter en kan tot 120 gasten in theateropstelling kwijt. Compleet met een groot buitenterras en karakteristieke schuur.

In het kasteel zelf waan je je meteen – way back – terug in de tijd. De diverse zalen zijn voorzien van eeuwenoude Gobelin wandkleden of kleurrijke historische wandschilderingen. Door de hoge ramen is er veel daglicht en heb je een mooi uitzicht op de idyllische omgeving. Heel eerlijk; je moet ervan houden om in zo’n setting te vergaderen. Wij zouden deze ruimtes vooral inzetten voor intieme diners, want daar lenen de zalen zich bij uitstek voor!

We zijn erg onder de indruk van Kasteel Rijnhuizen. Allereerst door de bijzondere ligging (heerlijk centraal in Nederland, aan het water en midden in het groen), maar ook door de zekerheid dat je bent verzekerd van strakke begeleiding, culinair genot én… mooie toekomstplannen. Want vanaf 2025 beschikt het kasteel ook over een hotelfunctie en kan je in één van de zeven kamers overnachten. Hoor ik iemand meerdaagse heisessies of MT-meetings zeggen? Precies, Kasteel Rijnhuizen is pas net open en nu al een blijvertje. Bel je het team voor een locatiebezoek?

Opening Kasteel Rijnhuizen
Opening Kasteel Rijnhuizen
Opening Kasteel Rijnhuizen
Opening Kasteel Rijnhuizen

Beeld: Kasteel Rijnhuizen