FLASHBACK FRIDAY | De traditionele lampion als modern, technisch pronkstuk op je event

Creëer een lichtmuur van mogelijkheden

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
DMX aangestuurde lampionnen

In de afgelopen jaren hebben we zoveel toffe inspiratie gedeeld. Dat verdient het gewoon om opnieuw in de spotlights te staan. Let’s go (flash)back to: de lampionnen van Partylights (origineel artikel 15 april 2019).

Je hebt ze vast wel eens op een event gezien; entreepoorten of schaduwplekken gemaakt van fel gekleurde paraplu’s of lampionnen. Het zijn sfeervolle overkappingen waar je onderdoor kunt lopen en die door de bijzondere uitstraling op veel Instagram-accounts verschijnen. Superleuk, maar ook een beetje passé. Maak liever eens gebruik van de DMX-aangestuurde lampionnen van Partylights en doe dat dan anders dan anders.

De kleurrijke lampionnen zijn met meer dan duizend stuks aan elkaar te koppelen en kunnen de sfeer van een ruimte compleet veranderen en voor memorabele verrassingseffecten zorgen.

Ga eens voor verticaal in plaats van horizontaal

Waar de traditionele lampion doorgaans aan het plafond hangt en enkel aan en uit kan, is er dankzij de toevoeging van een LED-lampje in elke lampion veel meer mogelijk. Zo kan de verlichting vloeiende animaties tonen en is het volledig te synchroniseren met de beat of melodie van de muziek. Met deze toepassingen creëer je een veel grotere belevingswaarde.

Laat bijvoorbeeld op een festival de lampionnen overdag ‘gewoon wit’, maar laat ze in de avond mooie lichtbewegingen tonen. Of gebruik ze als wezenlijk onderdeel van een podiumact, zodat de wow-factor niet alleen voor, maar ook boven de hoofden van de gasten plaatsvindt.

Nog interessanter wordt het wanneer je de lampionnen verticaal naast of achter het podium ophangt, zodat je een lichtmuur creëert waar logo’s of woorden voorbij komen. Kijk, zo wordt niet alleen je stagedesign toffer, maar wordt ook branding en communicatie écht leuk. Bedankt, Partylights, voor deze gave ontwikkeling!

Beeld: Partylights