Communication

Is Momice Online wel of niet de juiste tool voor jouw online event?

G14 zette het in en geeft eerlijke feedback

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Of we een artikel willen schrijven over Momice Online? Natuurlijk, maar dan gaan we dat wel doen aan de hand van een case, met eerlijke feedback! Geef het nummer van een opdrachtgever maar. Het werd G14, het kennisnetwerk voor de nieuwe generatie event professionals, die dit platform tijdens hun laatste online event voor de eerste keer inzette.

Annemieke van Hees, content manager van onder andere G14, heeft het afgelopen jaar veel onderzoek gedaan naar de verschillende platformen. Dit is dan ook de ideale gelegenheid om te horen hoe Momice Online ‘scoort’ tussen de andere initiatieven uit de markt.

Annemieke van Hees, content manager van onder andere G14 photos by-Nunesdosanjos.com

Voor welk event hebben jullie Momice Online gebruikt?

“Dat was voor een online masterclass over storyselling met behulp van video, waarin in verschillende blokken content en interactie werden afgewisseld.”

Waarom hebben jullie met Momice Online gewerkt?

“We werken al heel lang met de event software van Momice, wat erg gebruiksvriendelijk is. Toen Momice aangaf bezig te zijn met de ontwikkeling van Momice online waren we erg benieuwd naar de mogelijkheden van dit platform. Dat je alles zelf kan inrichten is voor ons ook erg belangrijk. Zo houden we niet alleen de regie in eigen hand, maar doen we ook zelf ervaring op rondom online events & de do’s and don’ts.”

Met welke reden werken jullie het liefst met een DIY-platform?

“Als netwerkorganisatie is het onze core business om er voor onze leden te zijn. Daarom willen we heel dicht op de bal zitten. Ook al zijn we online op afstand, we zijn er wel voor hen. Het werkt verbindend om zelf te presenteren, te modereren, de techniek te verzorgen en de interactie met de leden aan te gaan.

Daarnaast lopen wij natuurlijk ook tegen dingen aan. Onze learnings kunnen we dan weer delen met onze leden. Wij kunnen naar hartenlust experimenteren. Voor onze leden is dit vaak lastiger. Daar moet alles in één keer goed gaan. Wij zien het dus als onze taak om zoveel mogelijk zelf te proberen.”

Momice_Online_Livestream-poll_online event

Met welke platformen werkten jullie tot op heden?

“Toen we door de maatregelen geen live events konden organiseren, hebben we veel verschillende platformen getest. Uiteindelijk waren we heel tevreden over Airmeet. Met dit platform hebben we online dezelfde mogelijkheden als tijdens fysieke events. En het werkt ongelofelijk duidelijk en makkelijk voor onze leden. Veel DIY-platformen zijn gefocust op de livestream óf op de interactie, maar een goede combinatie is niet veel te vinden. Airmeet bood wel de juiste combinatie.”

Hoe verhoudt Momice Online zich tot dat platform?

“In de basis zijn het beiden twee soortgelijke platformen, kijkend naar hoe je er als organisator achter de schermen mee bezig bent. Qua functies verschillen ze wel van elkaar.

Heel eerlijk; waar Airmeet een streepje voor heeft is de interactie op het platform. Dan bedoel ik de mogelijkheid om in het platform aan tafels plaats te nemen voor bijvoorbeeld subsessies of om te netwerken. Er zit een fijne ‘netwerkcarrousel’ in en je stuurt gemakkelijk één op één berichten naar andere deelnemers.

Daarnaast heb je het gevoel er niet alleen live bij te zijn omdat je ziet wie er nog meer deelnemen. Het hele platform nodigt vanuit de bezoeker gezien enorm uit om actief deel te nemen. Echter biedt Momice Online weer andere voordelen.”

Momice_Online_kijkersvragen_online event

Zonder te belanden in een verkoopverhaal, maar wat zijn die voordelen?

“Wat ik vooral heel erg prettig vind is dat het registratiesysteem is gekoppeld aan dezelfde back-end als het online platform. Voor ons als organisator is dat heel handig in gebruik, want zo worden er bijvoorbeeld geen fouten gemaakt met importeren van adressenlijsten uit een andere registratietool en je hebt inzicht in gebruikersstatistieken.

Voor de deelnemers is het ook ongelofelijk eenvoudig. Je klikt op een link en je zit in de livestream. Niet inloggen of gegevens invullen. In enkele simpele stappen bouw je aan de hand van verschillende blokken het programma op. Ik vond dat heel prettig werken.

Momice is een partij die met zeer stabiele software werkt en waar je van weet dat er continu ontwikkeld wordt. Als ik dan toch nog wat andere voordelen mag benoemen: je kunt gemakkelijk je eigen huisstijl inrichten en de interactie is zowel via desktop als andere devices te gebruiken, wat heel handig is ook zodra straks meer hybride events plaatsvinden. Dan kan je het platform zowel online als fysiek gebruiken.

Qua interactie d.m.v. polls en wordclouds heeft Momice duidelijk een streepje voor op bijvoorbeeld Airmeet. Daarnaast ben je volledig vrij om per programma-onderdeel een koppeling met andere tools te maken zoals bijvoorbeeld Zoom, Webex of MS Teams. Of bijvoorbeeld Wonder.me als je wilt netwerken”

Welk voordeel levert die vrijheid op?

“Dat je enorm flexibel bent. Ik hoor van leden dat elk bedrijf met andere beveiligingseisen werkt. Dat levert restricties op. De één werkt met Microsoft Teams, terwijl bij de ander alleen gewerkt mag worden met Zoom. Airmeet mag in die bedrijven bijvoorbeeld niet gebruikt worden. Dan is het heel fijn dat Momice Online de streaming en communicatiediensten niet integreert, maar je als opdrachtgever zelf je favoriet kunt kiezen.”

Momice_Online_Statistieken_online event

Waren er ook nog verbeterpunten te benoemen?

“Ik heb praktische feedback teruggekoppeld en daar gaan ze bij Momice mee aan de slag. Zo had ik als moderator in mijn dashboard graag real time statistieken gezien van de kijkers en had ik een tweede scherm nodig om te zien wat er gebeurde in de chat. Dat zou ik liever in één overzicht zien.

Daarnaast kan ik mij voorstellen dat het fijn is om meer interactie, buiten de chat- en poll-functie, te creëren. Juist om te ervaren als deelnemer wie er nog meer aan het evenement deelnemen zodat je het gevoel hebt samen te zijn ook al zit je alleen achter een scherm. Ook dat is iets waar Rutger [Bremer, eigenaar van Momice] van heeft aangegeven dat ze hiermee aan de slag gaan.”

Wat is je eindconclusie?

“Als je op een duidelijke manier een boodschap wilt overbrengen zonder alle toeters en bellen dan is Momice Online superfijn om te gebruiken. Het biedt wellicht niet zoveel mogelijkheden als sommige andere platformen, maar de livestreamfunctie is heel helder en overzichtelijk en er zijn voor zo’n meeting genoeg interactieve mogelijkheden. Dat je in hetzelfde systeem deze interactie begeleid heeft ook veel voordelen.

Daarnaast is Momice echt een bedrijf wat goede kwaliteit levert in hun diensten en heel erg begaan is in het opleveren en doorontwikkelen van hun software. Daarom is het fijn dat je voor vragen niet met een helpdesk uit India contact hebt, maar met een betrokken Nederlands bedrijf. Kortom, een hele fijne tool om je events in te hosten.”

Beeld: Momice / Nunes dos Anjos Fotografie