Het protocol voor zakelijke bijeenkomsten

Handreikingen voor een veilige werkomgeving

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Na de persconferentie deze week ziet het er naar uit dat we langzaam weer naar live bijeenkomsten toe mogen werken. Eventplatform heeft de afgelopen weken benut om samen met diverse brancheverenigingen het ‘protocol voor zakelijke bijeenkomsten’ op te stellen en deze aan te bieden aan de overheid.

Het zijn de richtlijnen waarmee de eventbranche aantoont veilig events te kunnen organiseren. Daarvoor geldt; het is geen wetmatigheid en iedere eventprofessional dient de protocollen over de blauwprint van zijn eigen organisatie te leggen.

Voor wie gelden de protocollen?

Dit protocol bevat richtlijnen voor opdrachtgevers, organisatoren, accommodaties, toeleveranciers en bezoekers van zakelijke bijeenkomsten. Hieronder wordt verstaan vak-en consumentenbeurzen, corporate events, congressen en vergaderingen. Publieksevenementen als concerten en festivals vallen uitdrukkelijk buiten de scope van dit protocol.

Corona molecuul - ziekte - pandemie - protocol

Initiatiefnemers

Dit protocol is een initiatief van EventPlatform, sinds 1999 het overkoepelende overlegplatform van o.a. branche-en vakorganisatie CLC-VECTA, Dutch Venue Association, Genootschap voor Eventmanagers, G14, IDEA, Meeting Professionals International (MPI), Platform Cultuur Locaties (PCL) en veilignaardevakbeurs.nl. Het protocol is ontwikkeld in samenwerking met leden van de verenigingen en met instemming van werknemersorganisaties in de Tentoonstellingsbranche: FNV en CNV Vakmensen. Genoemde partijen treden 2-wekelijks en vaker indien nodig, met elkaar in overleg om dit protocol te optimaliseren op basis van ervaring, best practices en/of nieuwe RIVM richtlijnen.

Corona - handen wassen - tekst op hand - protocollen

Uitgangspunten & indeling protocol

Uitgangspunt voor dit protocol zijn de geldende adviezen en maatregelen die door het RIVM zijn vastgesteld op het moment van publiceren. Het protocol is beoogd als algemeen kader voor het veilig organiseren en bezoeken van zakelijke bijeenkomsten. De bijbehorende toolbox is bedoeld om de richtlijnen uit dit protocol succesvol te implementeren. Deze toolbox bevat handreikingen, informatiematerialen en tips & tricks.

Hier kan je het protocol downloaden. De volgende bestanden zijn onderdeel van de download:

  • Protocol voor zakelijke bijeenkomsten (versie 6 mei)
  • Handreiking veilige werkomstandigheden
  • Handreiking bezoekersregistratie en informatie
  • Flyer voor het veilig bezoeken van bijeenkomsten
  • Flyer verspreiding voorkomen
  • Flyer Veilig gebruik van de lift
  • Flyer Samen veilig aan het werk
  • Flyer Goed handen wassen

Deze bestanden en flyers moeten houvast geven bij de organisatie van/ of bij het faciliteren van de eerste events later dit jaar. De bestanden krijgen een update waar nodig.

Beeld: Dhaya Eddine Bentaleb, Jamie Templeton en Markus Spiske