Persons of Interest

Het hemd van het live van Diederick van Eeden (Zuiderstrandtheater & Amare)

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
Diederick van Eeden - interview - zuiderstrandtheater - amare - locatie

Inspireren kan je leren… van anderen! Want iedereen heeft een verhaal. Het ene inspireert alleen meer dan het andere. Wij zoeken naar ‘het ene’. Geen ellenlange anekdotes. We komen direct tot de kern, bij interessante persoonlijkheden. Geen liflafjes, wel liefhebbers. Wie, wat, waarom en hoe pas je het zelf toe? Zodat jij er wat aan hebt. Lezen dan!

Diederick van Eeden

Manager Business Events
Zuiderstrandtheater & Amare
Aantal events per jaar: nu ca. 100, straks meer dan 300

Zuiderstrandtheater & Amare

Na jaren in de horeca en vervolgens een succesvol eventbureau te hebben gerund, was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Met al zijn opgedane kennis adviseerde Diederick organisaties bij hun events. De laatste jaren ligt zijn focus als Manager Business Events bij het optimaliseren van de zakelijke verhuur van Zuiderstrandtheater en het in ontwikkeling zijnde cultuurcomplex Amare. Twee culturele organisaties, want zoals Diederick zelf zegt: “Ik ben inmiddels behoorlijk succesvol op de scheidslijn tussen commercie en cultuur. En dat komt omdat het vooral erg leuk is!”

Wat is inspirerend aan jouw werk?

“Om elke dag zo goed mogelijk met gastvrijheid bezig te zijn. In het ontzorgen van onze opdrachtgevers. Door mijn achtergrond en ervaring weet ik wat ze willen en wat ze bedoelen. Ik zie ook de mogelijkheden in niet voor de hand liggende ruimtes, zoals trappenhuizen, kleedkamers en op het podium. Het werken in een culturele omgeving geeft een extra dimensie. We ontvangen de meest uiteenlopende gezelschappen en artiesten. De vibe die zij meenemen voel je door het hele gebouw.

Maar inspiratie vind ik ook in onze medewerkers. We hebben een eigen kweek van bedrijfsleiders die continu bezig zijn met verbeteringen. Daar ben ik trots op en ik leer ervan. Peuken die echt elke dag bij de entree opgeruimd worden, 1.500 kopjes in een half uur uitserveren en onnodige schakels weghalen. We zijn vorig jaar niet voor niets gekozen tot meest gastvrije theater van Nederland – onder de grote steden.”

Zuiderstrandtheater vanuit kraan med - locatie - diederick

Hoe zorg je daarvoor?

“Door een enorm hoog niveau na te streven. Je moet uitgaan van minimaal 120% serviceniveau. De gemiddelde gast is al heel blij met 75%. Als we dan de 90% halen, dan doen we het voor die gast enorm goed. Maar streef je naar 90%, dan wordt het uiteindelijk 80% en dan wordt het verschil ten opzichte van de verwachting van de klant wel heel klein. Dus het is continu rondlopen en blijven helikopteren ter verbetering.”

Wat is volgens jou dan vooral #nietinspirerend

“Standaard locaties, 13 in een dozijn. Waar ze niét goed nadenken over hospitality. Werken met één of twee barretjes voor 400 gasten. En dan geen glazen voor geschonken hebben terwijl er maar 20 minuten pauze is. Of iemand achter de ontvangstbalie die je niet vriendelijk verwelkomt. We hebben veel van onze medewerkers, zeker in de horeca, zelf opgeleid en werken relatief weinig met uitzendbureaus. Dat zorgt ervoor dat de mensen die we in dienst hebben meer inspiratie bieden; ze hebben immers meer binding met ons. En ze weten veel beter de weg in het pand, dus kunnen een gast veel betere service bieden. Dat zie ik nog wel eens anders.

En wat te denken van een simpel koffie- en thee-ontvangst waar je niets anders kunt drinken. Gasten hebben een lange rit gehad en willen misschien wel wat fris kraanwater. Dat moet gewoon standaard aanwezig zijn. Net als 0.0%-bier in het assortiment. In Spanje heb je het steeds vaker zelfs al op de tap, maar ik kom nog op genoeg plekken in Nederland waar ze het helemaal niet serveren.”

Dus al die dingen kan ik in ‘jouw theaters’ wel verwachten?

“Absoluut. Dat doen we in Zuiderstrandtheater en gaan we ook zeker in Amare doorvoeren.”

1 Front by night - locatie - diederick

Je klinkt trots.

“Dat ben ik ook echt. Het Zuiderstrandtheater heeft zichzelf al bewezen en zal dat ook tot en met 2021 blijven doen. Het is een ruige, stoere, maar ook vooral mooie plek aan de haven en de zee, met goede bereikbaarheid en een bus die voor de deur stopt. En dat gastvrijheidsniveau willen we zelfs verhogen bij Amare, met zeven parkeergarages binnen honderd meter afstand, het station op vijf minuten lopen en een exclusievere uitstraling. Dan heb ik het nog niet over de service in het pand.”

We zijn benieuwd.

“En terecht. In Zuiderstrandtheater zijn tot september 2021 onwijs mooie events te organiseren. Zeker in combinatie met de natuurlijke omgeving aan de kust. Maar voor Amare liggen er geheel andere kansen. Mijn fantasie gaat aan de haal, maar we hebben straks echt iets unieks. We liggen aan het Spuiplein in Den Haag, daar vind je ook het Atrium van het Gemeentehuis, de Pathé bioscoop, het filmhuis, Theater aan het Spui. Kortom, een plein dat als ontvangst kan dienen voor events, waarna gasten zich voor een groot congres verspreiden over allerlei eventlocaties, allen op loopafstand. We zijn de enige stad in Europa waar dit kan, zo dicht op elkaar. En wat dacht je van een festival?”

Waar haal jij jouw inspiratie vandaan?

“Inspiratie haal ik vooral van de straat, maar ook uit mijn werk en van collega’s uit de branche, zoals door het bezoeken van meetings van Platform Cultuur Locaties. Maar ook door te denken ‘zo moet het niet, dit kan anders of beter’.

En de schetsen van Amare, fantastisch hoe dat eruit gaat zien. Hoe gaaf zou het zijn om daar in de entreehal een hybrid radio- en tv-studio neer te zetten. Dat je het plug & play in huis hebt en er live uitzendingen kunnen worden gegeven tijdens publieksevents, uitzendingen van BNR Nieuwsradio et cetera.”

Wat wil je zeggen tegen andere eventprofessionals?

“Er heerst in evenementenland een gevoel dat theaters wel leuk zijn voor events, maar dat je zo afhankelijk bent van de culturele programmering. Dat klopt deels, maar ik mag bij Amare nu al drie keer per jaar voor beide zalen een week lang de agenda reserveren. Dus grotere events die over twee jaar of later plaatsvinden, hoeven ons echt niet over te slaan.”

Waar word je een tikkie rebels van?

“Als dingen niet dreigen te lukken, terwijl ik denk ‘dat moet wel lukken’. Dan zet ik alles op alles om het wel te laten lukken. Dat wordt dan echt de uitdaging. Zeker in een pitch. Dan is het mijn eer te na dat ik die ga verliezen. Daar krijg ik adrenaline van.”

Zonder inspiratie...

“… wordt het leven saai.”

Diederick van Eeden - interview - zuiderstrandtheater - amare - locatie - 1

Bron: Fem Fotografie