Venues

Gooiland toont in 2024 hoe duurzaamheid bijdraagt aan jouw beurs of congres

Zeldzaam duurzaam

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Een bijna eeuwenoud pand upgraden tot een duurzame evenementenlocatie. Er zijn maar weinig organisaties die deze uitdaging aan durven te gaan. Gooiland deed het en mag zich met recht koploper in monumentale verduurzaming noemen.

Waar in 2022 en 2023 flinke stappen zijn gezet, pluk jij daar als opdrachtgever dit jaar de vruchten van. Dat gaat een stuk verder dan groene energie, afval recycling en het vervangen van de halogeen lampen. Deze locatie laat duurzaamheid een integraal onderdeel zijn van jouw congres- of beursconcept!

Brons? Zilver? Goud!

Hoe hoog leg jij de lat? Een gevleugelde uitspraak van een opleidingsaanbieder, maar ook terecht de vraag aan Patrick van Rossum, commercieel directeur van Gooiland. Want het wederom behalen van het gouden (!) Green Key certificaat is niet voldoende. “We gaan verder met verduurzamen. We willen echt één van de meest duurzame monumentale panden in Nederland zijn.” Wil je overigens heel goed zien welke stappen zijn gezet, check dan hier het overzicht. Nice!

Gooiland congres beurs informatie stand

Jouw eventconcept in smaakje ‘duurzaam’

Gooiland wil haar visie op duurzaamheid graag integreren in jouw evenement. Zonder belerend te zijn. “Nee, juist niet. Maar we kunnen er wel voor zorgen dat jouw beurs of congres extra aantrekkelijk wordt voor exposanten en deelnemers om bij aanwezig te zijn.” 

“Een paar weken terug hosten we een bijeenkomst over groene waterstof. Toen heeft onze keuken een eitje gekookt op waterstof. Sowieso lopen we voorop met onze catering. Los van het feit dat onze foodconcepten standaard vegetarisch zijn, met optie voor vis of vlees, zijn we ook nog eens super flexibel. Omdat we alles in huis hebben, kunnen we tot op de dag zelf nog naar boven of naar beneden in aantallen bijschaven, zodat we nooit overproduceren.” 

Duurzaamheid heeft geen bijsmaak (behalve de lokale honing dan, wink wink). Bij Gooiland smaakt het zelfs extra lekker. Van ambachtelijke speltkoeken die je met een hamer in stukken slaat tot frisse, Nederlandse appeltjes en thuis gebakken brood met kaas van de plaatselijke kaasboer. Gasten tijdens jouw beurs of congres worden gegarandeerd verwend, en dat ook nog eens duurzaam!

Gooiland wraps foodstation catering Photo's by: Jeancarlo Nunes dos Anjos
Gooiland vis buffet catering foodstation
Gooiland salade superfood catering foodstation ©Nunes dos Anjos - Photo’s by: Daniel Sylla

Duurzaam exposeren

Ook aan de exposanten wordt gedacht. Want waarom wordt er nog geregeld gewerkt met plastic disposables of niet interessante goodiebags? En waarom worden hele beursstands opgetuigd als je bij Gooiland op een heel speelse manier een duurzame variant kunt inzetten? Sterker nog, er is plek voor zo’n 80 exposanten. Dat verwacht je niet hè?! Combineer dat met tactisch geplaatste food stations en Gooiland zorgt voor een sterke loop langs alle stands en daarmee zeer tevreden exposanten en deelnemers.

Sterke visie zorgt voor terugkerende opdrachtgevers

Wat we zelf in de branche horen, is ook bij Patrick en het team bekend: Gooiland staat bekend om de goede service. “Ja, daar onderscheiden we ons echt in. Soms vindt een organisatie ons iets te duur, maar ik doe nooit concessies op het gebied van service en hospitality. We hebben een dijk van een team dat super goed op elkaar is ingespeeld. We worden in bijna elke evaluatie gecomplimenteerd over de gastvrijheid. En de kwaliteit van het eten  trouwens. Veel opdrachtgevers komen daarom terug en daar zijn we trots op.” 

Bezoek Gooiland voor een locatie bezichtiging en proef zelf wat de smaak van monumentaal duurzaam is voor jouw evenement!

Beeld: Gooiland, Daniel Sylla, Jeancarlo Nunes dos Anjos