FLASHBACK FRIDAY: Met flogos hangt er iets moois in de lucht op jouw event

Handjes in de lucht voor de Flogos van Showeffects

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
Flogos - sneeuwkristal - snowcristal - zwevend - lucht

In de afgelopen jaren hebben we zoveel toffe inspiratie gedeeld. Dat verdient het gewoon om opnieuw in de spotlights te staan. Let’s go (flash)back to: Flogos. Er hangt iets moois in de lucht. (eerste publicatie 14 januari 2020)

Een live event komt niet zomaar uit de lucht vallen. Het komt voort uit een behoefte en wordt gecreëerd met een doel voor ogen. Doorgaans is dat uiteindelijk altijd dichter bij je doelgroep te komen en mensen (en merken) met elkaar te verbinden. Wil je je aantrekkingskracht vergroten? Zorg dat je opvalt. Dat mensen het voelen. De Flogos (flying logo’s) van Showeffects doen precies dat.

Wellicht voelt een bezoeker wat nattigheid, want je verrast en verleidt een bezoeker met prachtige, schuimige creaties! Flogos vangen de aandacht, jij vertelt het verhaal. Robbert Etman, eigenaar van Showeffects b.v, legt uit hoe je flogos optimaal inzet voor jouw (promo)event.

Vlieg het verhaal erin

“Flogos zijn vliegende objecten gemaakt van eco-vriendelijk (want afbreekbaar) schuim. Dit kan een logo zijn, of juist een icoon ondersteunend aan het verhaal.” Dit laatste is belangrijk. “Niet alleen omdat sommige logo’s té gedetailleerd zijn, maar omdat een logo lang niet alles zegt. Slechts een beperkt aantal mensen herkent een beperkt aantal logo’s.”

Vrij vertaald: met een beetje pech snapt niemand er iets van. Robbert stuurt daarom aan op de kracht van het verhaal. “Een flogo vangt de aandacht, het verhaal dat je eromheen bouwt overtuigt uiteindelijk. Kies voor een item dat past bij wat je wilt vertellen, de gedachte achter je merk of event.”

Wat onze inspirators zouden doen? Schuimende harten over het publiek van de Zwarte Cross laten vliegen tijdens “Where is the love” van de The Black Eyed Peas. Onze redactie is tenslotte fan van de knettergekke ideeën die daar rondvliegen.

Flogos - hearts - harten - schuim - vliegend

Haalbaarheid en effectiviteit

Showeffects denkt dan ook met je mee in de ontwikkeling. Ze kijken naar de praktische haalbaarheid en adviseren op basis daarvan over de mogelijkheden.

“Het AUDI-logo werkt goed, want ontzettend herkenbaar en praktisch uitvoerbaar; vier gesloten ringen maakt een stabiele constructie. Met de opdrachtgever kijken we naar hoe we zijn aanvraag haalbaar én effectief maken. Onlangs vroeg een grote keten ons een flogo van een voor hen belangrijk icoon te maken, terwijl dit totaal niet herkenbaar of solide was. Wij stelden voor om juist andere, veel meer herkenbare en technische sterk uitvoerbare onderdelen uit haar merk te gebruiken. Heel vaak zit de kracht in eenvoud. Zonde als het complexe protocollen rondom huisstijlen dat tegenhouden.”

Flogos - logo - audi - schuim - merkactivatie - branding
Flogos - ster - schuim - vliegend

Vlieg een Flogo op jouw event of festival

Flogos op jouw event? Showeffects ontwikkelt na overleg een fly design. Een maatwerk stencil waarna jouw flogo getest en gefilmd wordt, zodat je het zelf kunt beoordelen. Op het event is Showeffects present op de flogos de lucht in te sturen. Dit kan buiten en binnen!

“Elke 20 tot 30 seconden laten we een flogo op. Wanneer we dit bij een indoor event doen, verlagen we de intensiteit van het schuim wat. Niemand zit te wachten op een omgekeerde schuimparty (ok – bijna niemand). Voor outdoor events geldt: zit het weer tegen, dan gaat de flogo niet op. Omdat we een product hebben dat weersgevoelig is en bij regen of wind in het water valt, bieden we opdrachtgever de mogelijkheid om tot 24 uur van te voren bijna kosteloos van de opdracht af te zien. In de tien jaar dat we dit doen, hebben we slechts één keer van een optreden af moeten zien.” Je betaalt dan uitsluitend voor het maatwerk stencil, dat uiteraard nog wel een andere keer ingezet kan worden. Kun je bewaren voor een not so rainy day!

Beeld: Flogos