Lok je bezoekers de tent in

Een bamboe paal staat nooit voor paal

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
organic conpcept - tent - licht - Bamboo-Tipi-hoofdfoto

Hoge bomen vangen dan misschien wel veel wind. Maar ze trekken ook veel bekijks. En als je een hoge boom als decoratie op je event wil neerzetten, zonder ook daadwerkelijk een hele boom te verslepen, dan kom je al snel uit bij bamboe. Van deze mooie houtsoort zijn grootse constructies te maken die ver boven het publiek uittorenen. Waar wij in Europa in de steigerbouw meestal met layher werken, doen ze dat in Azië met bamboe. En da’s een stuk duurzamer want het groeit supersnel, is vederlicht en ziet er ook zonder bewerking prachtig uit. Zie bijvoorbeeld de bamboe tipi van Organic Concept. Of probeer hem maar eens niet te zien als ie op een event staat opgesteld. Onmogelijk! Want hij valt op, niet om.

Stop je ‘s avonds een lichtje in deze torenhoge blikvangers en dan is het resultaat al helemaal oogverblindend. Vloertje eronder, meubeltjes erin, dan zijn de voetjes en de billetjes ook blij.

LEES OOK: Pluk de vruchten van je afval

bamboo - tent - organic concept - Bamboo-Tipi-foto1
organic concept - tent - bamboo - OrganicConcept-WeCanDance

Reken maar dat dit ruimtelijk voelt

Deze kegelvormige tent is verkrijgbaar in één formaat: met een hoogte van 9,5 meter en een basis van 5 meter bij 5 meter, zodat je uitkomt op een totaal vloeroppervlak van 25 vierkante meter. Zoek je iets groters? Ook dan kun je bij Organic Concept terecht. Check bijvoorbeeld hun Wooden Flat Dome. Dat dit een veelzijdige structuur is, ligt niet alleen aan de zelfdragende koepel die door gebogen hout wordt gevormd. Door met een lichtdoorlatend doek te werken komt er overdag een fijn natuurlijk licht binnen en krijg je ‘s nachts een mooie gloed rond de tent. Hij is te huren in een diameter van 12 tot 28 meter. Dat klinkt niet als heel veel reikwijdte in vloeroppervlak. Totdat je je die ene wiskundeles van de middelbare school over oppervlaktes van cirkels weer herinnert. Dan kun je berekenen dat het gaat om 79 tot wel 573 vierkante meter! En in datzelfde lesje ruimtemeetkunde leerde je dat de inhoud nog een machtje exponentiëler is dan het oppervlak. Dat voelt dus echt machtig ruimtelijk!

bamboo - tent - organic concept - Wooden Flat Dome by night 1
bamboo - tent - organic concept - Organic_concepts_-_Photo_by_Fille_Roelants-1
bamboo - tent - organic concept - Wooden Flat Dome by night 2

Beeld: Organic Concept