Hoe Joost Rigter ons leert blind te vertrouwen

De eye-opener van een wel heel bijzondere spreker

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Wat doe je als je op een dag opeens bijna blind bent? Het overkwam Joost Rigter, die door een zeldzame oogziekte nog maar 0,8 procent ziet. Na een periode vol ontkenning en frustratie vond Joost kracht in de tegenslag. Door het accepteren van zijn ziekte ontstond er ruimte voor nieuwe mogelijkheden. En zie daar zijn carrièremove tot motivational speaker. Inmiddels is hij een veelgevraagd spreker voor het bedrijfsleven, maar bovenal is Joost een rasoptimist die laat zien dat niets onmogelijk is.

De lezingen van Joost zijn een ervaring op zich. Hij raakt, neemt je mee in zijn belevingswereld en laat je ervaren hoe het het is om geen zicht te hebben. 

LEES OOK: Een waargebeurde nachtmerrie die eindigt als een droom

Geblinddoekt handjes schudden

Hoe voelt het om geblinddoekt kennis te maken met je buurman of buurvrouw? Tijdens een lezing van Joost ervaar je het met eigen ogen. Het betekent op een andere manier connectie maken. Met je omgeving, maar ook met jezelf. Door op een nieuwe en niet-beperkende manier naar uitdagingen ‘te kijken’, ontstaat er groei. En dat is precies waarom Joost hoog op het sprekerslijstje prijkt van bedrijven als NS, Deloitte en Walt Disney.

Een boodschap die je ogen opent

In Joost zijn workshops en lezingen staan thema’s als verandering, tegenslag, acceptatie en kwetsbaarheid centraal. Door kwetsbaar te zijn kun je pas écht connectie maken en openheid creëren in je relatie met anderen. Het is thematiek die past in een tijd waarin de roep om transparantie en echte verhalen steeds groter wordt. Maar ook in een tijd waar veranderingen zó duizelingwekkend snel gaan, dat de controle loslaten en uit je comfortzone stappen cruciaal is om als bedrijf mee te kunnen groeien. Joost zijn boodschap is een eye-opener die er geen (blind)doekjes om windt. 

Zie jij ‘t al voor je, Joost Rigter die op jouw volgende evenement ieders ogen opent?