Venues

Foodconcept bij Mauritskazerne brengt bezoekers in contact met lokale boeren

Authentieke catering als belangrijk speerpunt

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

De Mauritskazerne is een prachtig rijksmonument in Ede en kent een zeer rijke historie. Van militaire kazerne via opleidingsgebouw naar eventlocatie. Een pand wat is ingezet voor verschillende doeleinden, maar altijd met ‘hechte samenwerking’ als gemene deler. Ook nu, als locatie voor uiteenlopende events, wordt dit uitgangspunt op vele vlakken doorgevoerd!

Vooral in de foodbeleving komt dit terug. Logisch, als je beseft dat Mauritskazerne is gelegen in Regio FoodValley; een collaboratie tussen acht gemeenten, twee provincies, onderwijs- en kennisinstellingen en ondernemers uit de regio. Die samenwerking proef je tijdens jouw event!

Mauritskazerne_21-locatie, geschiedenis, historie, samenwerking, lokaal, congres, corporate event

Catering met een lokaal verhaal

Menig locatie verzorgt nog steeds lunches met bij de groothandel ingekochte producten, een borrel met vette bittergarnituur of, als je geluk hebt, een smaakvolle broodje burger waar je de herkomst niet van weet. Dat kan anders dachten ze bij Mauritskazerne. Niet vreten, maar eten. Cateringconcepten waar de passie vanaf straalt. Daarom dat de samenwerking is opgezocht met lokale boeren en foodleveranciers. Zij maken (biologische) producten met ambacht en presenteren het met ziel en zaligheid zelf aan de gasten. Een gek gezicht, iedereen in eigen bedrijfskleding en soms zelfs de laarzen nog aan? Welnee, geweldig juist! Mauritskazerne zorgt voor prachtige foodstands en voedselveiligheid; de lokale foodleveranciers zorgen voor de beleving. Live op het event. Heerlijk toch?!

Mauritskazerne_22-locatie, geschiedenis, historie, samenwerking, lokaal, congres, corporate event
TEKA_Mauritskazerne Ede-locatie, geschiedenis, historie, samenwerking, lokaal, congres, corporate event
remeker2_50-mauritskazerne-locatie, geschiedenis, historie, samenwerking, lokaal, congres, corporate event
Mauritskazerne_8-locatie, geschiedenis, historie, samenwerking, lokaal, congres, corporate event

Authentiek, duurzaam en flexibel

Het gebied rondom De Mauritskazerne transformeert de komende jaren tot het World Food Center; een omgeving waarin dagelijks geïnspireerd wordt om bewuste keuzes te maken voor smakelijke, maar ook gezonde en duurzame voeding. Die bewustwording komt ook op andere manieren terug in de locatie. De authentieke industriële sfeer van vroeger is gebleven, maar met alle moderne technische faciliteiten van vandaag de dag. Het pand is ingericht met vooral hergebruikte materialen, zowel in de plenaire ruimte als de zeven flexibel inzetbare subruimtes. Parkeren is op loopafstand en kom je met (lekker duurzaam) met het OV, dan is het slechts 500 meter lopen vanaf Station Ede-Wageningen. Wat wil je nog meer?

De 25 tot 350 gasten die op deze locatie een event bijwonen zijn gegarandeerd gecharmeerd van de locatie, van de voorzieningen en van de catering. Bij Mauritskazerne ga je vol energie naar huis. Wauw!

TEKA_Mauritskazerne Ede_-locatie, geschiedenis, historie, samenwerking, lokaal-79
Netherlands, Wekerom. Eco Fields Farm Netherlands, Wekerom. Eco Fields Farm
TEKA_Mauritskazerne Ede_-locatie, geschiedenis, historie, samenwerking, lokaal

Beeld: Mauritskazerne