Een verlammende tegenslag als aangrijpend voorbeeld

Jaap Bressers spreekt over piepkleine gebaren met levensgrote impact

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
gespot | event inspiration | Jaap Bressers (5) - Fotograaf All Is Amazing

Het zal je maar gebeuren… Je gaat op strandvakantie naar Portugal, breekt je nek tijdens een duik in de zee en wordt letterlijk verlamd wakker in een onbekend ziekenhuis. Je kent niemand, spreekt de taal niet en schreeuwt het uit van de paniek. Hoe dit toch nog in een mooi moment kon veranderen, en bovendien in een voorbeeld om meer voor je medemens te doen, dat vertelt Jaap Bressers in zijn onverwacht geestige toespraken, vanuit zijn rolstoel.

Degene die het verschil maakte, was zijn verpleger Carlos. Want waar andere verplegers gewoon hun werk deden en routineus checkten of Jaap medisch niet verslechterde, deed Carlos net dat menselijke beetje extra. Hij ging aan Jaap’s zijde zitten, legde zijn hand op de schouder waar wel nog gevoel in zat en zei: “It’s okay.” 

LEES OOK: Hoe Michaela dePrince eveneens inspireert met een traumatisch verhaal.

gespot | event inspiration | Jaap Bressers (3) - Fotograaf Sander Jurkiewicz
gespot | event inspiration | Jaap Bressers (9) - Fotograaf All Is Amazing

Payback time

Dit moment veranderde Jaap’s leven misschien nog wel meer dan het ongeluk dat hem in een rolstoel deed belanden. Hij schreef een boek over hoe je met dit soort kleine handelingen een groot verschil maakt: “Waar een wiel is, is een weg”. Voor de boekpresentatie nodigde hij Carlos uit om naar Nederland te komen. Toen hij zag hoe nerveus Carlos het woord nam tijdens die presentatie, rolde hij naar hem toe en wist hij Carlos met eenzelfde hand op de schouder gerust te stellen: “It’s okay.” 

Carlosmomentjes

Bij het afscheid op het vliegveld drukte Carlos Jaap op het hart dat zijn leven door hun ontmoeting ook was veranderd. Voor Jaap was dit niet zomaar een bevestiging van de universele gulden regel, maar een schoolvoorbeeld van hoe we er allemaal gelukkiger van worden als we als individuen iets meer voor elkaar doen. Hij lanceerde, naast zijn goedverkopende boek en succesvolle sprekerscarrière, een facebook-groep waarop iedereen zijn “Carlosmomentje” kan delen. Wat is jouw Carlosmomentje?

Beeld 1 & 2: All is amazing
Beeld 3: Sander Jurkiewicz