Een venue als episch centrum voor innovatie

Na een bezoek aan Epicenter is de toekomst niet meer wat ie geweest is

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
Event Inspiration | Epicentrum Amsterdam | Francoise Bolechowski | 1

De techniek staat voor niets. In deze tijden van rap voortschrijdende technologische vooruitgang is het niet gemakkelijk om de innovaties bij te benen. Het nieuws bijhouden is een goed begin, en een praatje bijwonen helpt natuurlijk ook wel, maar je kan technologie pas echt doorgronden wanneer je die zelf gebruikt. En technologie tot leven brengen, dat is precies het idee achter Epicenter. Deze high tech eventlocatie opende al eerder vestigingen in Stockholm, Helsinki en New York en zit sinds kort ook aan de Amsterdamse Zuidas.  

Bijkomend voordeel van die ligging is dat veel corporate organisaties er in de buurt gevestigd zijn met hun (hoofd)kantoor. Epicenter zet de kennis en innovaties van hun buren graag in voor hun bezoekers. En dat leidt tot een spannend aanbod vol vernieuwende uitvindingen en visionaire tech pioniers.

Wil je juist weg van de technologie? Dan kun je beter op digitale detox bij Zwier aan de Vinkeveense Plassen 😉

Event Inspiration | Epicentrum Amsterdam | Francoise Bolechowski|2 (1)
Event Inspiration | Epicentrum Amsterdam | Francoise Bolechowski (1)

Prachtig, prettig

Je gasten kunnen al snuffelen aan technologische snufjes voordat ze überhaupt binnen zijn, want ze mogen allemaal gebruik maken van de Van Moof innovation bikes. Vervolgens heet een door Microsoft ontworpen robot je gasten welkom. Hun smartphone laden ze op aan de ramen, waar onzichtbare zonnepanelen in zijn verwerkt. Het stalen gebouw is an sich al een sterk staaltje technologie. In samenwerking met Edge zijn in de wanden 30.000 sensoren geplaatst voor optimale, automatische klimaatbeheersing. De meer zichtbare oplossing die het interieur zo aangenaam maakt, is voor een digitale proeftuin juist weer heel low tech: Een heleboel groen. Prachtig! Het gebouw is zo ontworpen dat het bijzonder prettig is om in te vertoeven en daarvoor is het ook bekroond. Als enige gebouw in Nederland heeft Epicenter Amsterdam een WELL Platinum certificering.

Op safari aan de Zuidas

Je kunt ook een stapje verder de tech induiken en een Digitale Safari boeken. Epicenter stelt dan een programma op maat samen met innovaties die je gasten zelf on the spot kunnen uitproberen. Denk aan draagbare vertaalmachines gebaseerd op AI, DNA zelfonderzoek, slimme shopping apparaten, biohacking en digitale schoonheidsbehandelingen. Dit alles kan omlijst worden door inspirerende toespraken van visionairen en onderzoekers, eventueel met een 3D geprint hapje als toetje. Afhankelijk van de grootte van het publiek kies je voor een grotere zaal, zoals de Disruption Hall en de Impact Hall, of voor intieme ruimtes zoals de Cuddle Puddle of de Revelation Space. Er is dus van alles mogelijk, zoals je ook wel kan verwachten van een locatie die zich zo op technologie focust. Zoals ze zelf zeggen: De sky is the limit. Niet slecht voor een safari…

Event Inspiration | Epicentrum Amsterdam | Francoise Bolechowski | 1

Beeld: Francoise Bolechowski