Xtra Xtra's

Wedden dat je vakbeurs BOE International direct in jouw agenda zet?

Waarom er echt geen drempels zijn voor dit beursbezoek!

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
touch of the dutch - event inspiration - 2018_BOE_088

De internationale vakbeurs voor belevenismarketing (BOE International) komt jaarlijks ruimschoots voorbij in alle persuitingen. En toch bezoeken veel te weinig Nederlandse eventprofessionals deze beurs. Te ver reizen, te veel hallen, te duur, te weinig interessant. We call Bullshit!

 Sterker nog, sommige van de argumenten gebruikten we zelf ook jarenlang. Hoe dom?! Want na één gesprek met Stijn Oude Vrielink waren al die redenen van tafel geveegd. Waarom? Omdat het grote onzin is; het barst er van de inspiratie en er loopt een enorm potentieel rond aan leveranciers en opdrachtgevers.

Wat is BOE International?

Een vakbeurs voor Experience Marketing die kan schermen met de volgende kengetallen van de afgelopen editie;

  • Ruim 650 exposanten uit 13 landen.
  • Verspreid over 26.000 m2 in 6 grote beurshallen
  • Bijna 11.000 beursbezoekers
  • Een programma met meer dan 140 lezingen van deskundigen, paneldiscussies en workshops

Leuk, maar is het iets voor mij als Nederlandse eventprofessional?

Eenduidig: hell yeah! We zijn natuurlijk blij met de beursinitiatieven die in ons land worden georganiseerd, maar in Duitsland weten ze minstens zo goed hoe de eventprofessionals te verrassen met unieke locaties, bijzondere entertainment, innovatieve AV-middelen, heerlijke catering. Maar dan met de kennis en kunde van liefhebbers van ons vak uit dertien landen. Dat is een bak aan ervaring en inspiratie die zo voor het oprapen liggen.

Maar… ik ga toch niet helemaal naar Duitsland afreizen

Niet? Je bent vanaf Utrecht in twee uurtjes in Dortmund. Je doet er bijna langer over om naar Maastricht te reizen! Ga je met de trein, dan benut je die tijd ook nog eens… eh, nuttig, want je kunt lekker doorwerken.

Maar… 650 buitenlandse exposanten, wat heb ik daar aan?

De cijfers erbij pakkend; circa 80% van de exposanten is Duits, de overige 20% komt uit het buitenland (waarvan ook steeds meer Nederlandse bedrijven, omdat zij de mogelijkheden van de Duitse markt al begrepen hebben). En dat is juist rete-interessant, want op de Nederlandse beurzen kom je toch vaak dezelfde (mooie) partijen tegen. Hier kan je weer echt verrast worden.

Maar… ik boek toch nooit iets, want de reiskosten voor een leverancier naar een Nederlands event zijn toch veel te hoog?

Daar vergis je je compleet in. Duitsland is zo groot, dat het voor veel leveranciers waarschijnlijk haast interessanter (lees: dichterbij) is, dan een Duitse aanvraag. Hooguit dat je wellicht een overnachting moet regelen. Nou, dat is te overzien toch?

Maar… zoveel exposanten, dat kan je toch niet in één dag zien?

Zeker wel. Als jij om 08.30 uur vertrekt, dan kom je om 10.30 uur aan en kan je na een mooie werkdag nog voor 18.00 uur terug de auto of trein in. Vol bepakt met verse contacten en nieuwe ideeën. Kan je mooi op de terugweg brainstormen over waar je die leveranciers een keer gaat inzetten!

Maar… die keynotes, zijn die interessant voor ons?

Absoluut. Elk jaar heeft BOE International een thema, vorig jaar ging dat over veiligheid. Binnenkort wordt bekend gemaakt wat het onderwerp voor de komende editie wordt. Maar het is altijd generiek en Engelstalig; juist, vanwege het internationale karakter van de beurs.

person of interest - event isnpiration - 2018_BOE_260

Dus… geen gemaar!

Precies, BOE International is een vakbeurs die je met een dikke stift moet blokken in jouw agenda. Stuur iemand als afgevaardigde van jouw organisatie of ga met een paar collega’s (uit de branche).

Het is nog lang geen 15 & 16 januari, maar scoor nu alvast jouw gratis toegangskaart via contact@thetouchofthedutch.nl. They keep you in touch!

Binnenkort verschijnt een gastblog van Stijn. Als meest enthousiaste liefhebber én kenner van BOE International, weet hij als geen ander elke editie de mooiste elementen eruit te halen. Dus ben je door dit ‘gemaar’ nog niet overtuigd van een bezoek, dan wordt je dat dan gegarandeerd!

person of interest - event isnpiration - 2018_BOE_268

Beeld: BrandEx / Socialmediafotograf Ronny Barthel / Dirk Hasskarl