Duurzame broedplaats Metaal Kathedraal

Een unieke en monumentale plek in Leidsche Rijn

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
metaalkathedraal - utrecht - kerk - industrieel

Er was eens… een katholieke kerk, die medio 1800 werd gebouwd. Door de eeuwen heen werd het karakteristieke pand vele malen getransformeerd. Het deed dienst als zijspanfabriek maar ook als metaalfabriek en is sinds 8 jaar een culturele ecologische broedplaats en duurzame eventlocatie.

Metaal Kathedraal is een bijzondere locatie die we graag op je radar zetten. Zeker als duurzaamheid hoog op je (bedrijfs)agenda staat, wil je deze niet missen!

LEES MEER: Mainstage, het hoofdpodium van Brabant

Liefde op het eerste gezicht

Naast een prachtig en monumentaal pand met rijke historie, waar je gelijk voor valt, is Metaal Kathedraal een plek vol duurzame idealen. Waar je ook gaat of staat voel en ‘proef’ je de duurzame boodschap dat we naar een groene en zelfvoorzienende samenleving toe ‘moeten’. Dit is de uitgelezen eventlocatie om jou te laten ervaren dat dat mogelijk is. Van circulaire proeftuin, waarin je kruiden kunt plukken, tot zelf energie opwekken of water proeven uit de natuurlijk aangelegde watersystemen. 

metaalkathedraal - utrecht - kerk - industrieel - zaal

Hier kun je je (duurzame) hart ophalen

Metaal Kathedraal heeft zes ruimtes die je kunt afhuren, plus een café, waar plant based de norm is (voor vega eten kan een uitzondering worden gemaakt). Alle ruimtes zijn even uniek: of je nu voor het nostalgische en kerkelijke ‘Hemelryck’ kiest of de industriële ‘Bucyk’, waar decennialang zwaar metaalwerk werd verricht. Tot 600 personen kun je in Metaalkathedraal je (duurzame) hart ophalen. Een kunstzinnige en super inspirerende plek, waar je echt alle kanten mee op kunt: van teambuildingsessie tot personeelsfeest, congres of launch van je nieuwe (sustainable!) product.

metaalkathedraal - utrecht - kerk - industrieel - zaal - catering

Good to know

Mitsen en maren kunnen we eigenlijk niet bedenken. Deze locatie is simpelweg te gek. Wel handig om te weten: confetti, ballonnen en drones zijn een no-go. En omdat Metaal Kathedraal midden in een woonwijk ligt, is 85 decibel de max en is 11 uur ‘s avonds de hoogste tijd om op huus an te gaan. Maar hé, nagenieten zul je!

Beeld: Metaal Kathedraal