Venues

Fusie Museon en Omniversum zorgt voor reusachtige mogelijkheden voor jouw evenement

Van groot en plenair naar intiem en interactie

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Vanaf 1 januari 2022 zijn Museon en het naastgelegen Omniversum gefuseerd onder de naam Museon-Omniversum. Kijk, dat is nog eens een geweldig begin van 2022. Niet alleen voor deze twee Haagse iconen, maar ook voor jou!

Want door deze fusie heb je het beste van twee werelden, namelijk een unieke plek voor jouw plenaire start en daarna een hoeveelheid aan mogelijkheden qua subzalen en interessante tentoonstellingen.

Volwaardige eventlocatie

Museon was van zichzelf al een toffe eventlocatie, evenals Omniversum altijd al gave mogelijkheden bood voor bijeenkomsten. Maar het is de combi die het extra bijzonder maakt. Start de dag met een plenaire presentatie in de overweldigende opstelling van het filmtheater. Met 300 zitplaatsen en een scherm van 180 graden en 36 speakers door de hele zaal komt de opening of presentatie maximaal tot zijn recht. Wow-factor gegarandeerd.

Loop je daarna door de tuin die de twee locaties van elkaar scheidt, dan ben je binnen twintig meter bij Museon-gebouw waar je naast de twee tentoonstellingen ook nog eens acht zalen van 10 tot 75 personen beschikbaar hebt. Nice!

Museon-Omniversum filmzaal wereldbol

Inspirerend, duurzaam en verantwoord

Wie in het verleden een bezoek aan ‘Museon’ heeft gebracht, weet dat op deze locatie inspiratie, duurzaamheid en verantwoordelijkheid hand in hand gaan. Niet zo gek als het uitgangspunt van de vaste tentoonstelling de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties zijn.

Die is op zichzelf al interessant, maar nu is er op de begane grond ook nog eens de tentoonstelling One Planet NOW!. Hier ervaar je op een hele dynamische manier wat duurzame oplossingen zijn. Van planetproof koken tot het bepalen hoe om te gaan met grondstoffen voor kleding. Over koken gesproken; de catering op evenementen is standaard gebaseerd op 80% vegetarisch met zero waste en gebruik van lokale producten. Dat is nog eens inspirerend, duurzaam én verantwoord!

twee mensen bij moleculen bij een tentoonstelling in Museon
Catering Meesters plateau met hapjes bij Museon
Museon buitenkant met vijver
Panoramazaal Museon-Omniversum

Op maat voor jouw evenement

Het mooie van Museon-Omniversum is dat de films en tentoonstellingen perfect als metafoor kunnen dienen voor een eventconcept. Of het nou over thema’s als duurzaamheid gaat of één van de zeventien ontwikkelingsdoelen; het eventteam denkt graag mee om jouw event extra memorabel te maken. Denk daarbij aan tours door bevlogen gidsen langs de tentoonstelling, het tonen van de bizar mooie films van BBC Earth die het filmtheater beschikbaar heeft of het proeven van insecten. Het is deze interactie die het organiseren van een bijeenkomst hier zo bijzonder maakt.

Beeld: Museon-Omniversum