Flashback Friday: Daan Roosegaarde creëert organisch vuurwerk SPARK voor ‘nieuw duurzaam vieren’

Licht + wind + een beetje Roosegaarde magie

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

FLASHBACK FRIDAY: In de afgelopen jaren hebben we zoveel toffe inspiratie gedeeld. Dat verdient het gewoon om opnieuw in de spotlights te staan. Let’s go (flash)back to: SPARK (origineel artikel 31 januari 2022).

Hoe kunnen we op een duurzame manier vieren? Kunstenaar Daan Roosegaarde raakte geïnspireerd door het magische licht van vuurvliegjes en de wens om de traditie van vuurwerk te moderniseren.

Het resultaat is SPARK Bilbao, een poëtische voorstelling van duizenden, biologisch afbreekbare licht sparks die organisch door de lucht zweven, ontworpen door Studio Roosegaarde.

Combinatie van design en technologie

De Wellbeing Summit in Bilbao-Biscay, Spanje, is de eerste ter wereld die dit innovatief design voor duurzaam vieren toont, vlak voor het Chinese Nieuwjaar. SPARK Bilbao is een alternatief voor traditionele en vervuilende vieringen zoals vuurwerk, ballonnen, drones en confetti.

Door een combinatie van design en technologie worden duizenden licht sparks van biologisch afbreekbare materialen geluidloos bewogen door de steeds veranderende wind. SPARK is geïnspireerd op vuurvliegjes, zwermen vogels en de sterrenhemel. In het centrale park van Bilbao brengt deze circa 50 x 30 x 50 meter grote wolk van SPARK de bezoekers tot verwondering en reflectie over de verbondenheid met zichzelf, elkaar en de natuur.

SPARK zal van 1 tot en met 3 juni 2022 in Bilbao-Biscay worden tentoongesteld. In Nederland zou het super geschikt zijn voor events zoals de 750 jaar viering van Amsterdam, een Corona Bevrijdingsfeest en Koningsdag. #zedoengeheimzinnigbijdeStudio

Is dit de toekomst van duurzaam vieren? We gaan het zien!

SPARK Studio Roosegaarde
SPARK Studio Roosegaarde