De Hallen Studio’s is perfecte mix tussen volkse gastvrijheid en yuppen hotspot

De kunst van een open uitstraling

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×
Theo Huisman - De Hallen Studio

De Hallen Studio’s is zo’n locatie waar je al snel verliefd op wordt. De voormalige tramremise werd volledig opgeknapt en kreeg een multifunctionele invulling, waaronder een eventlocatie. Dit jaar viert De Hallen Studio’s haar tienjarig jubileum. 

Tijd om nieuwe directeur (!) Theo Huisman eens aan de tand te voelen over de kracht van ‘zijn tweede thuis’. Door de bijzondere mix aan mogelijkheden en ligging midden in de wijk is thuis voelen wat iedereen doet, zo kwamen we al snel tot de conclusie.

Tien jaar De Hallen Studio’s

De Hallen Studio’s is gelegen in Amsterdam Oud-West, midden in een oude volkswijk. Een decennium geleden werd de buurt opgeschrikt door een grootschalige renovatie van de toenmalige tramremise. Hoewel, opgeschrikt… De Hallen is dankzij de komst van onder andere de foodhallen, bioscoop, startende ondernemingen, sociale werkplaats en eventlocatie een zeer gewenste plek voor buurtgenoten, toeristen en bezoekers van events. 

Dit laatste is grotendeels toe te schrijven aan De Hallen Studio’s waar een verscheidenheid aan events worden georganiseerd. “Veel van dit soort industriële panden worden omgebouwd tot musea of woningen. Wij niet. De Hallen zijn een leefruimte geworden waar per weekend zo’n 30.000 mensen doorheen lopen. Het is een locatie met een ziel.”

“Vanaf de eerste dag van het bestaan, ben ik hier te vinden. Nu, bij ons tienjarig bestaan, mag ik dat doen in de rol als de nieuwe directeur van De Hallen Studio’s. Naast alle vaste werkzaamheden, wil ik binnen het bedrijf nòg meer focus hebben in ‘de cultuur van deze locatie’. Ik voel de verantwoordelijkheid om ‘meer’ met onze plek binnen de stad – en groter gedacht – ook deze wereld te doen. Dat is enerzijds verduurzaming aan het pand, maar juist ook het verduurzamen van alles wat daarbinnen plaatsvindt, zoals activiteiten voor de buurt of bepaalde doelgroepen.”

Opening PRIDE expositie De Hallen Studio

Het beste van niet twee, maar tig werelden

De Hallen Studio’s zit midden in De Hallen gevestigd en wordt daardoor omringd door een mix van culturen en commerciële activiteiten. Het heeft het rauwe randje van een oude werkplaats, maar alle moderne faciliteiten en een warme uitstraling. Over warmte gesproken; door de vloerverwarming is het altijd heerlijk behaaglijk. Ook meteen lekker duurzaam (want gasloos), net als de zonnepanelen, LED-verlichting en meer.

Terug naar die bijzondere mix; je kunt met de ruime basisvoorzieningen in het dak al meteen perfect uit de voeten, maar je kunt het nog veel voller hangen voor bijvoorbeeld volledige muurprojecties. Je kunt genieten van de preferred catering partners, maar je kunt ook gasten met vouchers de Foodhallen laten ervaren. Is er een event dan heb je de locatie exclusief, maar is er niets geboekt dan kan iedereen zomaar binnenkomen voor een bakje koffie of een pingel op de aanwezige piano. 

De uitspraak “Bij ons is het motto: als je de muur eruit wilt halen, dan mag dat, maar je moet hem wel terugplaatsen.” is veelzeggend. Hoe welkom wil je je voelen?

Exposition de Hallen | Marit Harte
Carolina Dijkhuizen Pop up De Hallen Studio's
Nocknock studio 2 De Hallen Studio's

Cultuur + Commercie = topevents in het kwadraat

Deze hartelijkheid voel je bij het hele team van De Hallen Studio’s. Iedereen is welkom. Daarom dat de locatie ervoor kiest om naast business events ook bewust ruimte in de agenda vrij te houden voor culturele activiteiten. “We willen meer ruimte maken voor initiatieven en mensen die anders ‘het podium’ wellicht niet kunnen krijgen. Aan wie of wat wij onze faciliteiten en kennis beschikbaar stellen? Van beginnende cabaretiers tot poëzie uit de buurt. Van een dansavond voor buurtbewoners tot wijkse debatten. Van startende kunstenaars tot lokale artiesten.” 

“We willen graag wat teruggeven aan de omgeving. Niet alleen op het gebied van duurzaamheid, maar ook qua programmering. We zijn dan wel een moderne locatie, maar door de aderen van iedereen in ons team stroomt het volkse bloed waarin elkaar helpen waar het kan centraal staat. Die gastvrijheid ervaar je als event manager of organisatie, maar ook als buurtbewoner. We zouden het niet anders willen.”

Beeld: De Hallen Studio’s