Venues

Sinds de Locatietour staat Deventer bekend om zijn koek, boekenmarkt én toffe eventlocaties

Oprechte verbazing vanwege de diverse mogelijkheden

Bewaar je inspiratie!

Log in of maak een account aan en bewaar jouw inspiratie op een Board.
Maak zoveel Boards als je wilt!

Maak een account

Vul de velden in en ga direct aan de slag met Boards!

Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Ik geef toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor de Boards functionaliteiten op de event inspiration website.
×

Inmiddels hebben we al veel edities van de Locatietour meegemaakt. Elke keer weer zijn we verrast door de diversiteit aan eventmogelijkheden die een regio te bieden heeft. Maar nog nooit waren we zo verrast als tijdens Locatietour Deventer.

Sorry Deventenaren, we willen jullie niet te kort doen. Maar wow, de uitersten van het historische centrum, een gewaagd museum en een hippe ‘NDSM-werf in the making’ zorgen ervoor dat deze stad voor altijd op ons netvlies staat als event bestemming!

De eerste klap is een DAVO waard

Zoals een goede Locatietour betaamd, wordt er alles aan gedaan om je als gast maximaal te verwennen. Zo ook tijdens het optionele voorprogramma. Wat er op het menu stond? De mogelijkheid tot een voorovernachting bij Postillion Hotel Deventer en een rit met de bijzondere fietsen van Ultimate Adventures richting DAVO voor een opvallend lekkere bierproeverij in het sfeervolle proeflokaal.

De opmerking “Ik hou niet van bier, maar ‘die ene’ vond ik erg lekker” zegt daarbij alles. Tegen tienen is iedereen weer bij Postillion Hotel Deventer en beseft men waarom deze vestiging dit jaar met een gouden award is bekroond voor beste locatie tot 250 personen. #persoonlijkeaandacht

BFoto_Locatietour Deventer - Postillion Hotel Deventer
BFoto_Locatietour Deventer - Postillion Hotel Deventer
BFoto_Locatietour Deventer - Postillion Hotel Deventer
BFoto_Locatietour Deventer - Davo Bieren
BFoto_Locatietour Deventer - Davo Bieren
BFoto_Locatietour Deventer - Davo Bieren
BFoto_Locatietour Deventer - Davo Bieren

De skyline van Deventer

De rit naar Deventer gaat opvallend snel; vanuit Utrecht ben je er binnen circa een uurtje. Linda Kerkhoven van Locatietour en Lotte Nije Bijvank van Deventer Vergader- en Congresbureau staan ons buiten met een groot LOL-bord en dito glimlach op te wachten. Hoe kan het ook anders; het parkeren is gratis en de ontvangst in Pillows Luxury Boutique Hotel Aan Den IJssel super gastvrij.

Een korte rondleiding door dit hotel later zetten we meteen een vinkje achter de eerste geschikte eventlocatie van Deventer. Wow, wat een mooi hotel, met veel mogelijkheden voor events, inclusief exclusieve afhuur voor een optimale beleving! En dan ook nog eens prachtig gelegen aan het water, met uitzicht op de skyline van Deventer.

BFoto_Locatietour Deventer - pandjes aan het water
BFoto_Locatietour Deventer - skyline van Deventer
BFoto_Locatietour Deventer - Pillows Luxury Boutique Hotel Aan Den IJssel
BFoto_Locatietour Deventer - Pillows Luxury Boutique Hotel Aan Den IJssel - tafels met stoelen in serre
BFoto_Locatietour Deventer - Pillows Luxury Boutique Hotel Aan Den IJssel - ontvangst buiten
BFoto_Locatietour Deventer - Pillows Luxury Boutique Hotel Aan Den IJssel - ontvangst met LOL bord
BFoto_Locatietour Deventer - Pillows Luxury Boutique Hotel Aan Den IJssel - vergaderzaal
BFoto_Locatietour Deventer - Pillows Luxury Boutique Hotel Aan Den IJssel - hotelkamer
BFoto_Locatietour Deventer - Pillows Luxury Boutique Hotel Aan Den IJssel - hotelkamer

Met het pontje naar het centrum

De jassen gaan aan als de tour echt van start gaat. Eerste stop; de naast het hotel gelegen elektrische pont die ons in een paar minuten naar de andere kant brengt. Hoe gemakkelijk is dat; gratis parkeren aan de ene kant en met een paar minuten in het centrum staan.

Precies tegenover de opstapplaats van de pont ligt MIMIK. Een frisse locatie die naast een film- en theaterprogramma zich uitstekend leent voor zakelijke evenementen. Met zes zalen en presentatiemogelijkheden met 4K-bioscoopkwaliteit weet je zeker dat je hier goed zit (in de comfortabele stoelen). Wat we extra leuk vonden; geen standaard rondleiding, maar een inspirerende lezing van Gerlinda Heywegen over het belang van een goede filmcultuur. Zonder de rest gezien te hebben, blijft deze locatie voor altijd in top of mind.

BFoto_Locatietour Deventer - pontje
BFoto_Locatietour Deventer - groep die door park loopt
BFoto_Locatietour Deventer - Mimik
BFoto_Locatietour Deventer - Mimik
BFoto_Locatietour Deventer - Mimik

Op zeer laagdrempelige wijze uit je comfortzone

Een korte wandeling door het prachtige historische centrum van Deventer later, komen we aan bij De Zalen van Deventer, tevens Dansschool Eppink. De locatie ziet eruit zoals je van een klassieke dansschool verwacht, met de kanttekening dat in het voorjaar een verbouwing gepland staat, zodat je hier voor meetings en feesten nog beter terecht kunt.

Wat ons het meeste bij blijft is de energieke dansworkshop ‘Night Fever’ die we voor onze kiezen kregen. Hoewel, kiezen… deelname was verplicht. Gelukkig, want wat brachten eigenaren Nieck en Caroline het toch met enorm veel humor. Wat was het leuk om te doen en wat kan dit een ludieke onderbreking zijn van een bijeenkomst . Sterker nog; ik heb de dans inmiddels al meermaals thuis uitgevoerd!

BFoto_Locatietour Deventer - Zalen van Deventer - dansschool eppink
BFoto_Locatietour Deventer - groep die meeloopt achter bord LOL
BFoto_Locatietour Deventer - De zalen van Deventer
BFoto_Locatietour Deventer - De zalen van Deventer
BFoto_Locatietour Deventer - Zalen van Deventer - dansschool eppink

Behoorlijk gedurfd kan super smaakvol zijn

De dag werd per touringcar vervolgd naar het naastgelegen Gorssel. Niet zonder reden, want wat is Museum MORE een gave plek zeg. De collectie vol modern realisme zette meermaals aan tot denken, juist door de soms behoorlijk gedurfde kunstwerken. Te midden van dit alles verzorgde Fine Food Factory een heerlijke sit down lunch met verrassende smaakcombinaties. Wow, deze cateraar én eventlocatie gaan we niet snel vergeten, want het is duidelijk dat je hier met jouw event een onvergetelijke indruk kunt achterlaten.

BFoto_Locatietour Deventer - groep in bus
BFoto_Locatietour Deventer_Museum More - lunch
BFoto_Locatietour Deventer_Museum More - lunch
BFoto_Locatietour Deventer_Museum More - lunch
BFoto_Locatietour Deventer_Museum More - lunch
BFoto_Locatietour Deventer_Museum More - lunch

Energiek Deventer

Terug in Deventer staat Ultimate Adventures weer voor ons klaar met felrode steps en hoge bi fietsen. Vooral op dat laatste vervoermiddel is het té grappig om Deventer te verkennen. Onderweg stoppen we bij een grote muurschildering waar Inge van Deventer Wandelinge (nice!) ons op gepassioneerde wijze meeneemt in de wereld van streetart in Deventer. Het is niet enkel haar enthousiasme, maar ook de enorme murals zelf die ons laten zien hoe divers deze stad in zijn uitingen is. Echt te gek!

BFoto_Locatietour Deventer - op de step
BFoto_Locatietour Deventer - steppen door de stad
BFoto - Locatietour Deventer - Wandelinge - gids graffiti
BFoto_Locatietour Deventer - graffiti

Het hippe Havenkwartier

Deze Locatietour eindigen we op een plek waar Amsterdam trots op zou zijn: het Havenkwartier. Deze ruige plek is een broedplaats voor inspiratie. Dat bewijst niet enkel de creativiteit die in de woningen zichtbaar is (inclusief zeecontainers op het dak), maar ook de eventlocaties die met hun hippe uitstraling een duidelijk contrast vormen met de historische binnenstad.

Als eerste gaan we binnen bij PUNT. Deze locatie ziet er warm en intiem uit door het gebruik van veel licht hout en groendecoratie. Gecombineerd met de duurzame mindset van de twee jonge eigenaren Egbert en Laurien weten we zeker dat jouw event hier zeer goed tot zijn recht komt. Ook leuk; Egbert is een podcast-fanaat en biedt de mogelijkheid een live podcast als wrap-up te verzorgen. Dat is nog eens een verfrissende plenaire afsluiting van een meeting. Top bedacht, meteen doen!

De tweede stop is bij Valencia. Kenmerkend voor dit restaurant is de warme uitstraling met Mediterraanse en zelfs wat fraaie kermis-elementen. Pizza’s komen vanuit de keuken via een modern mini-reuzenrad richting de begane grond en de kaart ziet er heerlijk uit. Als we mede-eigenaar Valentijn moeten geloven kan hier bijna alles. We geloven het direct. Net als de amuselepel met eend, smaakt het hier naar meer.

Het spreekwoord ‘save the best for last’ is op deze tour zeker van toepassing. Want onze persoonlijke favoriet is De Zwarte Silo. De voorheen oude graansilo is volledig omgetoverd tot spraakmakende evenementenlocatie. Met drie ruimtes, stuk voor stuk supergaaf ingericht, kan je hier terecht voor meetings, personeelsfeesten en wat niet meer. Inclusief groot terras voor de zonnige dagen, wat wil je nog meer!

BFoto_Locatietour Deventer - locatiepunt
BFoto_Locatietour Deventer - Valencia
BFoto_Locatietour Deventer - Valencia
BFoto_Locatietour Deventer - De Zwarte Silo
BFoto_Locatietour Deventer - De Zwarte Silo
BFoto_Locatietour Deventer - De Zwarte Silo - goodiebuffet
BFoto_Locatietour Deventer - De Zwarte Silo - goodiebuffet

Deventer gaat ver

Terugkijkend op deze dag kunnen we maar één conclusie trekken. Met een prima bereikbaarheid in Nederland is Deventer niet ver weg… maar gaat het wel ver om van jouw bijeenkomst een onvergetelijke herinnering te maken. Deventer, tot snel, gegarandeerd!

 Beeld: Bfoto, Aftermovie: BroerZ